Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Porslin med fokus på miljönPorslin med fokus på miljön

2016-08-10 14:10:41
Nu finns möjligheten att förnya restaurangens porslin med minimal klimatpåverkan. Seltmann Weiden är ett företag som alltid prioriterat produktionsmetoder med stränga miljökriterier och hälsoriktlinjer utan att göra avkall på design och kvalité. Nu blir företagets produkter även tillgängliga på den svenska marknaden.  


För att uttrycka sitt trovärdiga, tillförlitliga och långsiktiga miljöarbete, har Seltmann Weiden utvecklat en kvalitetsstämpel för miljö i sin porslinsproduktion. Denna kvalitetsstämpel för miljön innefattar en standard som Seltmann Weiden har arbetat med under en lång tid med fokus på teknologi, miljö och hälsa.
 
För att matcha de strängaste miljö- och hälsokrav utvecklar Seltmann Weiden ständigt nya
Innovativa teknologier för en miljövänlig produktion.
Porslinsmassan är gjord av naturliga mineraler utan tillsatta kemikalier, fritt från bly och kalcium i enlighet med Kaliforniens strikta riktlinjer. Dessa riktlinjer omfattar certifiering med stränga gränsvärden och regelmässig granskning, som ger en försäkran om en lång livstid. Samt regelbundna kontroller av oberoende institut.
 
Porslinsbränningen görs med miljövänlig naturgas och den mest avancerade avgasreningstekniken används. Företaget investerar kontinuerligt i toppmodern produktions- och logistik-teknologi för tillgång till naturliga vattenresurser och återvinning – efterbehandling. Värmen återvinns med den senaste teknologin.
 
Efterbehandlingen består av resurssnåla processer där inget dricks- eller avloppsvatten används och för att minska konsumtion av naturgas och utsläpp av koldioxid arbetar Seltmann Weiden med att optimera sin logistik.
 
Primärt är alla förpackningar gjorda av återvinningsbart material, inklusive ”packtejpen” som är gjord av papper och naturligt lim. Allt för att maximera återvinning.
 
För Seltmann Weiden ligger kundens hälsa och miljöns bästa i fokus.
 
Mer om Seltmann’s porslin kan du hitta här.
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap