I fickan, kökslådan eller på matbordet – Opinelkniven är en självklar följeslagare i"> Franska knivar firar 125 årDitt meddelande har skickats!


Du är här: Startsida - Nyheter - Franska knivar firar 125 årFranska knivar firar 125 år

2015-02-10 10:45:34

I fickan, kökslådan eller på matbordet – Opinelkniven är en självklar följeslagare i fransmännens vardag. Opinel- kniven som nu fyller 125 år är numera en erkänd design- klassiker – som även har vunnit svenskarnas hjärta. 
Opinelkniven har i generationer varit en trogen följeslagare till Frankrikes naturälskare, äventyrare, matlagnings- och trädgårdsintresserade. Opinel är ett familjeföretag vars knivar numera är legendariska och de är lika uppskattade idag som när de först skapades i hjärtat av franska Alperna.

I år firar Opinel 125 år och varumärket är numera starkt förknippat med kvalitet, fransk kultur och livsstil. En Opinelkniv finns i snart sagt varje franskt hem och när man i Frankrike i dagligt tal nämner sin fick- eller fällkniv säger man rätt och slätt: ”Opinel”.

Företaget har idag ett gediget sortiment av köksknivar, skalknivar, stekknivar och knivar för utomhusbruk - som passar för både friluftsliv, jakt och trädgårdsarbete. Alla fällknivar har fällbart blad med den patenterade låsmekanismen viroblock. Knivarna har handtag i bok, olivträ eller färgad avenbok och bladen är tillverkade av rostfritt stål från Sandvik.

Opinel drivs än i dag av ättlingar till Joseph Opinel som en gång startade företaget. Nu, precis som då, månar man om kopplingen till naturen genom att sätta miljö och naturresurser i allra största fokus.

Sedan ett och ett halvt år finns Opinels knivsortiment på den svenska marknaden. På kort tid har knivarnas kvalitetsmässiga och sinnrika form och funktion även upptäckts av de många svenskar som idag ägnar alltmer tid och intresse för både matlagning och friluftsliv. 


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap