Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - En god kopp kaffe består av 98 procent bra vattenEn god kopp kaffe består av 98 procent bra vatten

2013-03-12 06:57:57
En kopp kaffe som du serverar dina kunder består till största delen av vatten. Oavsett hur stor möda du har lagt på valet av rätt kaffeböna, rostning, malning och lagring så är vattnets kvalité avgörande för smaken liksom för kaffemaskinens funktion. Med en filterpatron säkrar du både smaken och driften.


Vattenkvalitén är en vanlig orsak till att maskinen krånglar. Kalkavlagringar byggs på efter hand och en dag lägger maskinen lägger av. Säg de restauranger, caféer, hotell och storkök som inte någon gång varit med om att kaffemaskinen strejkar. Serveringen går på halvfart, det tar tid innan serviceföretaget är på plats och har reparerat maskinen, det kostar pengar och skapar irritation.

Everpure som ingår i Water Technologies Group of Pentair, har tagit fasta på behovet av att skydda maskinen mot både kalk och korrosion. På marknaden finns nu en filterpatron som dels avhärdar vattnet till maskinen dels balanserar ph-värdet.

Vatten innehåller både naturliga och tillsatta ämnen som påverkar kaffesmaken och skadar maskinen.

Här följer en liten vattenskola:

Klor - är den vanligaste tillsatsen som dödar bakterier och andra organismer. Klor ger ifrån sig smak och är aggressivt mot metall. Detta kan leda till rostangrepp.
Smak och lukt - kan bero på avlagringar i ledningsnätet eller ledningarnas material.

Mineraler – lösta mineraler, salter och metaller finns alltid i vattnet och är vitala komponenter för ett gott kaffe. Dessa ska finnas kvar efter att vattnet har behandlats.

Temporär hårdhet – det som utfälls när vatten värms eller kyls. Utfällningen bildar kalkavlagringar och ställer till problem i maskinen som droppande ventiler och ojämn värme.

Ph – vattnets surhet kan orsaka rost i maskinen. För en jämn vattenkvalité är det viktigt att ph-värdet är stabilt.

Filterpatronen installeras mellan vattenledningen och kaffemaskinen. De tillverkas i fem storlekar, från 2 500 liter till 20 000 liter vatten. Du sköter servicen själv genom att byta filter en gång om året. Och gästerna kan alltid erbjudas ett kaffe som optimerar smaken från kaffebönan utan bismak från vattnet.

Läs mer på >>: www.tvsab.se
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap