Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Svenska specialiteter lanserades i FrankrikeSvenska specialiteter lanserades i Frankrike

2013-02-07 07:53:59
På SIRHA mässan i Lyon var Handelsminister Ewa Björling och Lantbruksminister Eskil Erlandsson, på plats för att under närvaro av Prins Carl Philips lansera 2014 års Bocuse d’Or Europe som hålls i Stockholm och sälja in Matlandet Sverige.


På mässan, som attraherar ca 175 000 besökare, avgjordes också 2013 års Bocuse d’Or där Mattias Dahlberg, silvermedaljör 2012, representerade Sverige. Minutprogrammet angav när såväl fiskrätt som kötträtt skulle lämna köket och pressen på tävlingsdeltagarna var stenhård. Det var en besviken Mattias som slutligen kammade hem en sjätteplats. Vann gjorde Frankrike, följda av Danmark och Japan.

Intresset var även stort för montern Try Swedish!, där besökarna fick prova svenska specialiteter som Malmbergs vatten, Mackmyra whisky, ost från Almnäs Bruk och även klämma och känna på en svensk export i form av vippfria bord .

-Klart att det är svenskt, säger en imponerad besökare på SIRHA mässan i Lyon, där StableTable för första gången visades på den franska marknaden. Svenska uppfinningar som skiftnyckeln, dynamit, kullager, blixtlås och pacemaker är välkända bland fransmännen.

-Uppfinnaren av dom självstabiliserande borden är från Sydafrika, men rättigheterna ägs och utvecklas av ett svenskt bolag och all tillverkning sker nu i Sverige, förtydligar en av entreprenörerna bakom företaget, Lena Henningsson som var på plats tillsammans med den franske återförsäljaren Ligne Vauzelle.

Festligheterna för de svenska VIP-gästerna avslutades med middag för speciellt inbjudna hos Paul Bocuse i l’Abbaye, medan det för alla de andra svenskarna på plats var dags att packa ihop sina montrar efter en intensiv arbetsvecka på mässan. En vecka som förhoppningsvis ska ge utdelning i form av ökad export och turism!

 
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap