Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Smart system förenklar kommunikationen mellan kök och servisSmart system förenklar kommunikationen mellan kök och servis

2013-01-08 02:06:39
Med det nya serveringssystemet Multi Call kan kocken nu med ett enkelt knapptryck kalla på sina kollegor i servisstaben vilket minimerar kostsamt extraspring mellan köket och restaurangen.


Situationen är välkänd: Där är flera arrangemang bokade i restaurangen, hotellet eller kongresscentret. Där är långt mellan kök och serveringsområde, flera sällskap ska serveras samtidigt, och flera i servisen ska löpande ha olika aktuella meddelande… Vad gör man?

Den frågan ställde Peder Jørgensen, grundare av Discover Systems, sig själv för ett par år sen.

– Efter många år i restaurangbranschen känner jag till allt om tidsspill, när det ska kommuniceras fram och tillbaka mellan t.ex. kök och servis. Med den bakgrund utvecklade vi Multi Call Systems, som består av två olika lösningar, förklarar Peder Jørgensen.

Meddelande eller bip
På stora ställen som t ex kongresscenter och hotell, där det ska ges många både individuella och kollektiva meddelande, utrustas servisen med varsin pager och via en terminal och ett enkelt tryck kan kökspersonalen skicka meddelanden till en eller flera i servisen. Servisens pager kan antingen vibrera eller pipa, när den får meddelandet.

– För att göra det ännu lättare för kökspersonalen, programmeras ett antal meddelande i förväg t.ex. ”Servering sällskap 3”, ”frågor till beställningen”, ”eller väntetid 20 min”. Så kan man snabbt och enkelt man bara trycka på det aktuella meddelandet, säger Peder Jørgensen.

En annan version av Multi Call Systemet är ett kallsystem, där kökspersonalen bara kallar servisen med den beställda ordern, när maten är färdig, vibrerar personsökaren - och gästens mat kan hämtas. Kallsystemet är speciellt lämpligt till mindre restauranger, cafeterior och caféer.

Kommunikation och effektivitet
Discover Systems AB, som har existerat sen 2000, står också bakom Silent Ordering puckarna, som man ser på restauranger och cafeterior, där de piper diskret och blinkar vid gästernas bord, när maten är klar.

Alla våra system och lösningar är med till att skapa bättre kommunikation och större effektivitet hos våra kunder i hotell- och restaurangbranschen. Två faktorer, som är speciellt avgörande i en bransch, där det handlar om att använda tiden på bäst möjliga sätt, dvs till gästerna, till mersälj och till att lägga ner kärlek på maten, säger Peder Jørgensen.

Läs mer på >> www.discoversystems.com
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap