Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Trender från Equip’Hotel i ParisTrender från Equip’Hotel i Paris

2012-11-28 05:29:30
När hotell- och restaurangbranschen samlas till mässa i Paris saknas varken ostron eller champagne! Det skålas i var och varannan monter, trots att trenderna handlar om hur branschen ska möta gäster med mindre tid och pengar att spendera - och högre krav på flexibilitet och hälsa.


Den påkostade mässan Equip’Hotel har på ett finurligt sätt använt sina egna serveringar för att illustrera några viktiga trender.

Den första handlar om ”nyttigt och snabbt” och på det tillfälliga snabbmatstället Qualité & co serveras hälsosam snabbmat, baserad på ekologiska råvaror, vackert dekorerade med färska örter och till bra pris. För tio år sedan var snabbmat lika med skräpmat. Sedan dess har utvecklingen gått mot välmående och balans.

Den andra trenden beskriver den ”dekonstruerade” måltiden. Inte ens i Frankrike har man längre tid, lust eller råd att äta traditionella trerätters menyer på restaurangen. Valfrihet i form av olika portionsstorlekar och möjlighet att själv komponera sin måltid är framtiden.

En tredje trend handlar om hur en och samma restaurang kan arbeta för att tillfredställa kundens skiftande behov. Ibland vill man ta något snabbt, ibland äta i lugn och ro. En dag sitta med vänner vid dukat bord, en annan äta ensam vid bardisken.

Le Lounge erbjuder alla möjligheter för att få sina gäster att komma oftare. Ett flexibelt koncept kräver också möbler som enkelt kan flyttas om. Med smarta, självjusterande StableTable bord hade man sluppit lägga tid på att justera vippande bord och snabbt och enkelt kunnat anpassa sittningarna.

Boutique hotell följs av Boutique restauranger. Här finner den urbana konsumenten dagens alla måltider - att ta med hem eller äta på plats; råvaror, halvfabrikat, take away och omsorgsfullt lagad och serverad mat. På mässrestaurangen Boco erbjuds kompletta måltider, tillagad av Michelin kockar. Genom att servera allt i glas håller man priserna på rimlig nivå.

Den mobila restaurangen uppmärksammas även i Frankrike. Maten ska finnas där konsumenten är och den ska vara nischad, profilerad och trendig. Att sätta hjul på korvkiosken eller kebabstället räcker inte! Mässan gjorde en test med 15 Michelin kockar som lagade och serverade förstklassig mat i en specialbyggd mobil restaurang – och mer än 1400 gäster kom, avnjöt maten och gav tummen upp.

Mycket kan sägas om trender och förändringar i branschen, men en sak består. Fransk kulinarisk tradition är fortfarande en stark attraktion!

Av Lena Henningsson, StableTable Scandinavia AB - www.stabletable.se
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap