Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Global Sai – en designklassiker i nytappningGlobal Sai – en designklassiker i nytappning

2012-10-22 03:57:34
År 1983 designade Komin Yamada kökskniven
Global som slog en hel värld med häpnad. Nu har han gjort det igen. Global Sai är i en helt ny design, med ett nytt ergonomiskt tänkande och i nya material.Det har hänt en del sedan 1983. När Komin Yamada 30 år senare åter fick uppdraget att designa en ny serie Globalknivar tog han avstamp i dagens tidsanda.

– Det jag ser i världen idag är en ökad medvetenhet, en omsorg och i viss mån kärlek till naturen, materialen och varandra. En återgång till mer grundläggande mänskliga värden, dygder om man så vill. Med skaftets sju prickar vill jag kommentera just det. I japansk Bushido finns traditionellt de sju dygderna. Jag känner att vi är på väg tillbaka dit.

Att Komin Yamada flörtar med de sju samurajdygderna är ingen tillfällighet. Global har sina rötter fast förankrade i de traditionella svärdsmedarnas tusenåriga hantverk.

Den övergripande formen på kniven skiljer sig från sin föregångare genom sin mjukare, rundare form. Mer organisk och levande, vilket tar sig uttryck i knivens tydligaste kännetecken, den hamrade bladytan där ytan ger en så kallad gropslipningseffekt. Knivens blad bildar små luftfickor mellan råvaran som hackas, tärnas, strimlas, styckas eller trancheras. Det innebär att råvaran släpper lättare från kniven och man får en enklare, snabbare och behagligare mathantering.

Läs mer på >>: www.sundqvist.se
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap