Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - ”Hovmästaren, det är en fluga i min soppa…””Hovmästaren, det är en fluga i min soppa…”

2012-06-26 03:19:19
Jobbar du på ett kafé, i en restaurang eller en matvarubutik? Då vet du hur viktigt det är att arbetsmiljön är hygienisk och fräsch. Ett steg på vägen mot säker livsmedelshantering är att satsa på en effektiv insektsfångare som kan kapsla in de miljoner bakterier som ohyra kan föra med sig.


Flugor dras naturligt mot solljus och det närmaste solljus man kan skapa är UV-ljus. Därför används UV-ljus ofta för att fånga insekter. Men att ta död på ohyra genom att flugorna bränns ihjäl i ett elektriskt spänningsfält kan vara rena smittohärden.

Flugor sprider bakterier i köket
– En fluga bär flera miljoner bakterier på kroppen. När flugorna bränns sönder lossnar bakterierna och följer med luftströmmarna i rummet och kan så småningom hamna på de livsmedel som hanteras i lokalen säger Magnus Hellström, skadedjurskonsult på Rentokil skadedjurskontroll som har tagit fram insektsfångaren Luminos.

UV ljus sätter flugorna i klistret
Luminos, som finns i flera olika modeller och färger, är en hygienisk insektsfångare som lockar insekterna med UV-ljus. Men istället för att flugorna bränns sönder fastnar de på en klisterfilm som förnyas var 60 timme för att alltid vara fräsch och effektiv. Då kapslas flugorna in och ny klisterfilm rullas automatisk ut och kan fånga fler flugor. Kapslas inte de döda flugorna in kan de locka till sig andra typer av hungrig ohyra som lever av att äta de döda insekterna.

Luminos effekt är också vetenskapligt testad. I en norsk undersökning som det oberoende forskningsinstitutet Sintef utförde med olika insektsfällor på marknaden visades nämligen att Luminos uppnådde högsta möjliga effektivitet i jämförelse med konkurrenterna.

Läs mer på >> www.rentokil.se
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap