Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Den smarta vindispensern för servering av vin på glasDen smarta vindispensern för servering av vin på glas

2012-04-14 06:34:36
Dagens gäster vill ofta kunna avnjuta ett gott vin på glas. Men för restauratören kan det vara en besvärlig ekvation att få ihop. Dyrbara viner riskerar att förstöras och hamna i köket efter ett par dagar och svinnet i överutskänkning raderar ut marginalen. Med en vindispenser förändras villkoren dramatiskt.


Genom att ersätta luft med argon eller kvävgas förhindras luftens syre att förstöra vinet och en öppnad flaska behåller sin fräschör i upp till tre veckor. Och eftersom vinet tappas genom dispensern, får man en exakt volym i varje glas.

På allt fler krogar kan man se en rad vinflaskor som står i givakt inuti en vindispenser och lockar gästerna att provsmaka eller välja ett speciellt vin till maten.
Ofta är det exklusiva vingårdar, som normalt inte serveras på glas. När en flaska sätts in i maskinen, så fylls utrymmet ovanför vinet med en inert gas som tränger bort luften och förhindrar syret att oxidera vinet. Trycket från gasen utnyttjas också till att skänka ut vinet, genom en liten tapp ovanför varje flaskposition.

Om gästerna själva serverar sig, så kan de välja mellan tre knappar för tre olika volymer. Ett smartcard, som de först köper, ser till att varje centiliter är betald. Eftersom etablissemanget har tre veckor på sig att sälja vinet, kan man erbjuda ett helt annat utbud än vad som annars är rimligt.

Patrick Baltscheffsky på Enomatic Nordic AB berättar om Stena Line, som har installerat 40 flaskpositioner på två av sina fartyg på rutten Göteborg-Kiel. Där mellan tax-free och buffématsalen, kan gästerna provsmaka rekommendationer från fartygets sommelier eller ge sig ut på egna äventyr. En stor multimediaskärm ger bakgrund och historik till varje vin. Efter middagen kan man sedan köpa några flaskor av en spännande ny vinbekantskap i tax-free. Vinimportörer kan hyra flaskpositioner och låta presumtiva kunder provsmaka först.

Bakom vindispensern ligger det Italienska företaget Enomatic . De utvecklade den första moderna dispensern för 12 år sedan och har sedan dess vuxit till ett företag som säljer cirka 7000 dispensers årligen.
Idag spänner produktutbudet över ett tiotal produktlinjer, med maskiner för vin, olivolja och destillat i storlekar från fyra flaskor till anläggningar med över etthundra flaskpositioner.

Läs mer på www.enomaticnordic.se
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap