Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Spektakulär grill för finsmakare



Spektakulär grill för finsmakare

2012-04-10 11:37:12
Med en handgjord, fransk grill når din grillning nya höjder. Samtidigt som du grillar spett kan du använda rotisseriet för att tillaga hel kyckling, spädgris eller en lammstek på ett roterande spett över en perfekt glödbädd.




Grillen finns i flera utföranden som ger många olika användningsområden. Grillen som är 1, 27 meter bred tillverkas för hand, högt uppe bland bergen i det franska centralmassivet.

- Det här är en väldigt fin grill som är gediget byggd av smeder i Frankrike. Med den här grillen kan du laga mat på riktigt över en eld, precis som man gjorde förr, berättar Jack Thorpman på företaget Eld & Lågor som nu lanserar grillserien i Sverige.

Både ved och kol fungerar att elda med, men ved är att föredra, inte minst för att det blir godare, förklarar Jack.

- Beroende på träets karaktär kan du få fram olika träaktig smak. När veden har brunnit ett tag så finfördelas den och blir till brinnande kol som ramlar ner under grillgallret. Det ger en perfekt grillglöd med möjlighet att påverka smaken. Utöver den goda rökiga smaken, gör rotisseriet att du får ett saftigt kött eftersom den indirekta värmen ger en skonsam tillagning, fortsätter Jack.

Grillen fungerar både inom- och utomhus, dock krävs någon form av rökkanal för att kunna använda den inomhus. Eftersom grillen går att bygga om och förändra med hjälp av olika tillbehör, är användningsområdena många. Att helgrilla en spädgris går utmärkt, lika väl som att grilla kotletter eller grönsaker.

Det här är en grill för krögaren som vill ha något spektakulärt, men även för privatpersoner som tycker om att grilla, och som vill göra det på en riktig vedgrill.

-----------------------------------------------------------
Snabbfakta:
-----------------------------------------------------------

- ”Rotisserie” innebär att man grillar på ett roterande spett vilket gör att köttet tillagas jämnar och bibehåller sin saftighet bättre. Det var det föredragna sättet att laga mat på under medeltiden och blev sedan populärt igen runt 1450 i Paris där även namnet uppstod.

- De roterande grillspetten går att justera i nio olika steg och det går att hänga på två rotisserier samtidigt.

- Grillen är 118 meter bred. Med motorn som sticker ut blir bredden 127 centimeter.

- Vikt cirka 75 kilo.

- Besök Eld & Lågors monter A 06:51 på www. gastronord.se, 24-27 april, för att se produkterna live.

- Mer info på >> www.uniqus.se




Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!




Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap