Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Ett webbaserat egenkontroll- program förenklar arbetetEtt webbaserat egenkontroll- program förenklar arbetet

2012-03-22 11:21:02
Varje år drabbas uppskattningsvis 500 000 personer av matförgiftningar i Sverige. De flesta av dessa kan förebyggas med god livsmedelshygien samt ett fungerande egenkontrollprogram. Vi har tittat närmare på ett webbaserat verktyg som underlättar egenkontrollarbetet.


Ett fungerande egenkontrollprogram innebär att köket har tydliga rutiner som följs genom att man genomför vissa dagliga kontroller. Exempel på kontroller kan vara temperaturkontroller, ankomstkontroll av varor, rengörings- och hygienkontroll mm.

Ett vanligt förekommande problem vid inspektioner av livsmedelsverksamheter är brist på dokumentation av utförda rutiner. Det är mycket att tänka på och personalen glömmer helt enkelt att utföra och dokumentera kontrollerna.

Hygien- & skadedjurföretaget Inspectera presenterar på GastroNord mässan, sitt webbaserade egenkontrollprogram ”Inspectera Online” som gör vardagen enklare för livsmedels hanterande verksamheter.

Några av funktionerna:
• Systemet förenklar och underlättar egenkontrollarbetet.
• Personalen får påminnelse om kontroller som ska utföras.
• Pappershanteringen minskar.
• Egenkontrollprogrammet uppdateras automatiskt med gällande lagstiftning.
• Utförda kontroller och korrigerande åtgärder sammanställs automatiskt i en veckorapport och verksamhetsansvarig har fullständig överblick över egenkontrollarbetet även om verksamheten består av flera enheter.

Personerna som ligger bakom utvecklingen av programmet besitter praktisk erfarenhet av matsäkerhet och har fått mycket positiv respons från användare för användarvänlighet och tidsbesparing i det dagliga egenkontrollarbetet.

Systemet kan även kompletteras med webbutbildningar i livsmedelshygien och ”Inspectera Live”, som är ett system för automatisk temperaturloggning i kylar och frysar samt luftfuktighet. Systemet kan även indikera förekomst av gnagare via ir detektor.

Ett lättanvänt egenkontrollprogram kombinerat med utbildningar i livsmedelshygien ger restaurangen en bra grund för säker livsmedelshantering.

Läs mer på >> www.inspectera.se Eller besök Inspecteras monter A24:19 på GastroNord för en livedemonstration.
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap