Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Det bubblar på GastroNord och VinordicDet bubblar på GastroNord och Vinordic

2012-02-24 01:41:18
Vecka 17 är det dags för årets branschhändelse inom hotell, restaurang och storkök när GastroNord, 24- 27 april och Vinordic, 25-27 april, går av stapeln på Stockholmsmässan. Till årets upplaga kommer kockeliten från såväl Sverige, som Finland och Norge. Mässorna bjuder också på flera nyheter, bland annat det nya området Årets kock.


Det sjuder i Norden. Sällan har intresset för gastronomi varit så stort som nu i landet. Horeca (hotell, restaurang, catering) är en av de största branscherna i Sverige med en omsättning på ungefär 30 miljarder kronor och sysselsätter cirka 145 000 personer.

Årets GastroNord blir kocktät. Flera av Sveriges främsta kockar samlas på mässan i det nya området Årets kock som arrangeras i samarbete med föreningen Årets kock. Tillsammans byggs en restaurang och menyn komponeras av sex utvalda tidigare vinnare av Årets kock. De skapar varsin rätt, fyra varmrätter, två förrätter. Magnus Johansson, hedersmedlem, ansvarar för desserterna. I området kommer kockarna också att prata om gastronomins utveckling i Sverige under de 29 år som tävlingen pågått.

För att lyfta fram mässan som effektiv mötesplats görs ett antal specialbyggda mötesrum som namnges efter Årets kockar genom tiderna och med det nya mötesbokningssystemet InvitePeople som finns på www.gastronord.se kan både besökare och utställare förboka möten inför mässdagarna.

- Med det nya systemet kan utställare och besökare skapa kreativa och lönande möten på ett ännu effektivare sätt. Nu kan de planera sina mässbesök; se vilka som kommer, boka möten samtidigt som de köper biljetter och bokar sig till något av våra frukostseminarier, berättar Daniel Fritzdorf, projektledare för GastroNord och Vinordic.

På mässan finns också som vanligt flera tävlingar, bland andra Skolmatsgastro, en tävling för landets skolkockar och Nordic Friendly Challenge, där kocklandslagen från Finland, Norge och Sverige tävlar mot varandra.
På Vinordic koras vinnarna i Vinordic Wine Challenge 2012, som utser Sveriges mest prisvärda viner. Det är Nordens enda EU-certifierade vintävling.

GastroNord och Vinordic är norra Europas största fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat. Mässorna arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.

Läs mer på >> www.gastronord.se samt www.vinordic.se
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap