Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - The Geek blev favorit bland 600 ölnördarThe Geek blev favorit bland 600 ölnördar

2012-02-09 09:54:29
Ölentusiasterna på Brutal Brewing presenterade på Stockholm Beer- & Whisky Festival fyra bryggmästares bästa brygder, där ett öl skulle röstas fram som vinnare. Intresset var stort och när tävlingen var avgjord stod det klart att amberölet the Geek var det öl som fallit de flesta i smaken.


Ett begränsat antal fat kommer att lanseras på ett 20-tal restauranger och pubar i Sverige, under namnet The Geek.

Leif Börjesson på Brutal Brewing berättar:
- Det var spännande att under Stockholm Beer- and Whisky Festival 2011 få testa av våra tankar och idéer. Det var ett stort intresse kring öltävlingen, med öl som ännu inte finns på marknaden. 600 ölälskare röstade fram vår chefbryggmästares rubinröda öl, "It ain´t over until the big brewmaster sings" som vinnare.
Det kommer dock att lanseras under namnet The Geek, som en hyllning till den oerhört seriösa skaran av ölentusiaster. Dessutom är ursprungsnamnet för långt för att få plats på en kran.

Leif berättar gärna och fortsätter: - The Geek liknar till karaktären en modern amber (mörkare lager). Amberöl tillhör verkligen ett av vår bryggmästares favoritsorter och han är uppenbarligen inte är ensam. Anledningen till att han favoriserar amberöl är bl a för att han då kan använda den fantastiska Melanoidinmalten som ger en speciell arom och friskhet. Men ölet är också minst sagt välhumlat med sorterna Perle, Saazer, Citra, Amarillo och Nelson Sauvign som bidrar med en djup och fulländad humleprofil.

Fakta - The Geek
- Färg: Rubinröd
- Doft: Humlearomatisk med inslag av bland annat citrus och melon.
- Smak: Humlearomatisk med en balanserad maltkropp och fyllighet som vägs upp av en viss syrlighet från melanoidinmalt.
- Malt: Pilsner-, Vete-, Mörk Karamell- och Melanoidinmalt.
- Humle: Perle, Nelson Sauvignon, Citra och Amarillo.
- Stamvörtstyrka P°: 13,2
- Alkohol vol %: 5,6
- Färg EBC: 46,0
- Humlebeska EBU: 38,0


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap