Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Utbildningen för dig som vill öka restaurangens snittnotaUtbildningen för dig som vill öka restaurangens snittnota

2012-02-08 12:08:21
Vad gör vi av momssänkningen? Branschen har ögonen på sig vad som kommer ske under året 2012. Nu finns chansen att visa att det var rätt satsning att göra och möjligheten att utbilda dina medarbetare i merförsäljning tack vare den nya utbildningen Våga Fråga.


Plötsligt har det getts utrymme att investera lite mer i sina medarbetare. Både vad det gäller tid, men också i kapital. Som ägare är det av stort intresse att öka inte bara sin försäljning utan också sin förtjänst.

För att öka försäljningen krävs att en av de viktigaste delen i produktionskedjan optimeras, personalens möte med kunden och här ligger många av Sveriges restauranger i kölvattnet.

Det har under senaste tiden kommit nya bra koncept som hjälper ägaren med att kvalitetssäkra sin personal. En utbildning som direkt ger effekt av detta är säljutbildning. Klyschan att man födds som säljare stämmer lika bra som at man föds till bartender eller kock. Självklart kan man lära sig att sälja om man får chansen att lära sig hur man gör.

Våga Fråga är en säljutbildning som arrangeras av företaget Metsoconsulting. Utbildning inriktar sig enbart på merförsäljning, vilka verktyg har vi, hur använder man dem mest effektivt.

-Det paradoxala i att öka en snittnota hos en kund är att denna tenderar att bli mer nöjd hur högre notan blir. Vilket i sin tur ger återbäring i form av dricks samt ökad dagskassa på samma antal kunder. Säger Martin Metso, som tagit fram konceptet Våga Fråga.

Branschen har en generellt låg merförsäljning om man jämför med andra service yrken. Detta trots att i stort sett alla som kliver in på en restaurang är kunder och merförsäljning är det enda som kan öka intäkterna på samma antal kundmöten. Och skillnaden i förtjänst kan bli enorma.
Det är dags att utbilda, motivera och implementera merförsäljning i vår bransch.
- Har man råd att inte utbilda sin personal? Avslutar Martin

Läs mer om utbildningen på >> www.metsoconsulting.se

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap