Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Unik svenskdesignad kockknivserieUnik svenskdesignad kockknivserie

2011-12-02 12:28:49
Leif Mannerström är vid det här laget bekant för de flesta, och mästerkocken behöver knappast någon närmare presentation. Leif har tillsammans med Mikael Uhac, arbetat fram en unik svenskdesignad kockknivserie, Mohac, som har skapat ett riktigt ”buzz” inom knivvärlden inför lanseringen.


Mohackniven går under namnet ”Mohac - Mannerström Edition” - en hyllning till Leif Mannerström och svensk matkonst. En premiärupplaga på 1 000 st numrerade Mohac M2-knivar, lanserades under oktober i Sverige.

Mikael Uhac och är en färgstark man med stor passion för form och design. Mikael är utbildad guldsmed från grunden, designer och innovatör med en förkärlek för hantverksmässiga redskap – och mat.

Om samarbetet med Leif Mannerström berättar Mikael: ”Jag har följt hans karriär lite på sidan om som glad matentusiast sedan 70-talet och jag måste säga att han är en kämpe och en verklig suverän inom svensk matlagningskonst. Jag har fått en känsla av att han vet vad han vill och lite uppkäftigt har sett till att få det gjort också. Sådant gillar jag”. Mikael fortsätter: ”Mannerström köpte tre handgjorda knivar på en mässa för 15 år sedan och jag tog kontakt med Leif och frågade vad han tyckte om knivarna och om han trodde att kocksverige skulle kunna vara intresserad av en ‘Mohac’. Leif tyckte knivarna var ’Jädrigt bra’.
Ju mer jag grävt i detta med kockar, knivar och matlagning så har jag insett hur undervärderad den svenska matlagningskonsten är. Idén föddes om att ge ut en ny design som en hyllning till Svensk matlagningskonst och självklart Leif Mannerström - som betytt mycket för den moderna matlagningen i Sverige”.

Mikael noterar också att det faktiskt inte finns någon svensk kockkniv i superklassen - trots att Sverige är världsledande inom specialstål: ”Det är anmärkningsvärt att det i ett tekniskt framstående land som Sverige inte finns någon svensk kockkniv i elitserien. De framstående knivtillverkarna, till exempel de japanska, importerar svenskt stål för att göra sina bästa knivar. Därefter exporteras knivarna tillbaka till Sverige för att säljas. Lite bakvänt kan tyckas... Men det ska vi ändra på!” avslutar Mikael entusiastiskt.


Snabbfakta om knivarna:

Stål: Svenskt RSP-stål; RWL- 34, Damasteel AB
Härdning: 61HRC
Skaft: Oljad och vaxad Bubinga
Färg på skaft: Naturellt röd/ljusröd till mörkröd
Bolster: Mässing

Mer info om Mohackniven på www.eventkock.se >>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap