Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Profilerad & genomtänkt inredning gör stor skillnad för varumärketProfilerad & genomtänkt inredning gör stor skillnad för varumärket

2011-10-26 04:57:31
Ett varumärke är så mycket mer än en logga med tillhörande slogan. När man pratar om varumärkesstrategier så glöms ofta den egna insidan bort, alltså hur det ser ut i ett företags lokaler. När det gäller kaféer och restauranger är ju miljön enormt viktig, men lyfter den fram varumärket på bästa sätt? Hur vill man bli upplevd som företag i jämförelse med sina konkurrenter?”- Vi träffar ofta näringsidkare som vid vårt första möte beskriver hur dom vill att känslan i inredningen ska vara. "Mysig, lugn och avslappnad", "modern" eller den numera klassiska frasen "ljust och fräscht" sägs ofta och bygger säkert på egna drömmar om hur det ska se ut.

Det är dock viktigt att också se det ur en strategisk synvinkel. Det finns så många caféer och restauranger där inredningen ser likartad ut som hos deras konkurrenter. Konkurrensen är dock så hård att det är nödvändigt att särskilja sig och låta interiören bottna i den egna verksamheten, särskilt när man gör en stor investering på lokalerna.” Det säger Mårten Lindgren på Moodus, som jobbar med Interior Branding, d v s varumärkesstärkande inredningsarkitektur.

Olika material och möbeltyper signalerar en mängd olika saker. Upplevelsen av ett rustikt trägolv är en helt annan än att promenera in på ett klickgolv från Rusta, och patinan från en marmorskiva ger andra associationer än en slitet IKEA-bord.
Lägger man pusslet rätt så behöver det ena inte bli dyrare än det andra, men säljer man en fin produkt så ska den givetvis paketeras rätt och verka i en fin miljö.

”- Interior Branding är egentligen inte krångligare än att man tar avstamp i en företagskultur och utifrån det skapar någonting unikt,” säger Mårten Lindgren.

Läs mer på www.moodus.se/


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap