Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Begreppet kvalitet - kan vara olika i olika verksamheter!Begreppet kvalitet - kan vara olika i olika verksamheter!

2011-09-26 12:13:57
Hur många kommer ihåg att ibland stanna upp och ställa sig frågorna; vad är kvalitet för vår verksamhet, vad är kvalitet för våra kunder och hur högt rankar vi begreppet livsmedelshygien på vår kvalitetsskala?


Det går att tala om kvalitet ur många olika perspektiv. Man kan säga att kvalitet är en klassificering av en varas egenskaper eller att det beskriver hur väl en eller flera egenskaper hos en vara eller tjänst uppfyller ett behov.

Mått på kvalitet kan vara vilka råvaror som används, vilken service personalen ger kunderna, prisnivå, hygien, miljö i lokalen eller andra olika faktorer som kan jämföras med en konkurrent osv.

Det finns alltså många olika faktorer som kan vägas in i begreppet kvalitet. Men alla livsmedelsföretagare måste enligt lag ha goda hygienrutiner, vilket tillhör den grundläggande kvaliteten. Utöver det kommer sedan övriga faktorer som påverkas av vad kunden efterfrågar och vad företagen själva ställer för krav på sin verksamhet för att uppnå sina egna krav på god kvalitet.

Många restauratörer har kommit på att man kan använda sitt egenkontrollprogram för att höja kvaliteten på flera områden i sin verksamhet. Med hjälp av egenkontrollen har man då noggrant tecknat ner alla rutiner så att alla i personalen verkligen har tillgång att läsa om hur man ska arbeta och vad som gäller i verksamheten. På det viset kan man undvika missförstånd eller att viktiga rutiner glöms bort. Man kan exempelvis tydliggöra ansvarsfördelning eller lägga in olika rutinscheman i programmet.

Om man arbetar med egenkontrollprogrammet aktivt och regelbundet utbildar sin personal ökar förutsättningarna för att höja kvaliteten i verksamheten.

Av Josefine Larsson, VD Svensk Livsmedelskvalité
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap