Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Nytt typ av kassasystem ska minska tidsödande kortstrul för krögareNytt typ av kassasystem ska minska tidsödande kortstrul för krögare

2011-09-06 02:20:45
Efter införandet av chipläsare i handeln har betalmomentet blivit krångligare och tar längre tid. Nu lanseras ett nytt innovativt kassasystem som ska lösa några av de problem som detta ställt till med för framför allt krogar och lunchrestauranger.


För många krögare och restaurangägare har det blivit tydligt att chipläsarna är ett krångligt hinder som stoppar upp ruljangsen. Särskilt för verksamheter som har hög omsättning på få timmar.

– En del krögare har löst det här problemet genom att installera en bankomat inne i lokalen. Vi tyckte att detta kostar för mycket och att det även kan bli en säkerhetsrisk att ha så mycket kontanter på plats, säger Björn Karlsson på det Göteborgsbaserade företaget Sverigekassan som nu introducerar Kioskterminalen, en innovation som ska underlätta kortstrulet avsevärt.

Den nya kioskterminalen låter kunden använda sitt betalkort precis som i en bankomat, men istället för pengar ger den kunden en lapp med en streckkod. I kassan löser kunden ut sin vara med det belopp som streckkoden representerar och får mellanskillnaden tillbaka i kontanter som den kan fortsätta spendera.

Kioskterminalen effektiviserar verksamheten
– Hela kedjan går snabbare och alla slipper de krångliga kortterminalerna, säger Björn Karlsson.
I till exempel en kaféverksamhet skapar kioskterminalen andra möjligheter. Den kan användas för att låta kunden välja och betala för specifika produkter som sedan hämtas ut i kassan. På så vis blir verksamheten mycket effektivare.

– När kassapersonalen slipper hela betalmomentet kan de koncentrera sig på ett snabbt kundbemötande.
Förutom att lösa problemen på krogen eller i kaféer, där många betalningar ska ske på kort tid, kan man också tänka sig bredare användningsområden för kioskterminalen. Till exempel på en nattklubb.

En kioskterminal kan stå utanför entrén, där gästerna smidigt köper inträde – och dessutom lägga på lite extra pengar som de kan gå direkt till baren med när de har passerat scannern i entrén.

– Vi tror att det är en innovation som kan komma till användning överallt där kösituationer uppstår, avslutar Björn Karlsson.

Läs mer på >> http://www.sverigekassan.se >>


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap