Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Strutskött - ett exotiskt och nyttigt alternativ på din menyStrutskött - ett exotiskt och nyttigt alternativ på din meny

2011-07-25 01:14:43
Strutskött hör inte till vanligheterna i butikssortiment och på restaurangmenyer. Men det finns en strutsuppfödare som försöker råda bot på detta med ett nytt färdiglagat alternativ som gör det delikata strutsköttet tillgängligt för alla.Det har gått femton år sedan Peter Stenius startade sin strutsfarm i Stigtomta utanför Nyköping. För honom är det hisnande att tänka sig att alltihop började som en spontan ingivelse under en semesterresa i Thailand.
– Vi besökte en strutsfarm och jag kände helt enkelt att jag blev mycket fäst vid dem.

Peter och hans flickvän hade pratat om att flytta ut på landet. När de kom hem till Sverige och fick möjlighet att besöka några av de strutsfarmer som redan fanns mognade beslutet fram. Idag levererar Stigtomta Struts högkvalitativt kött till restauranger, stora butikskedjor, hotell- och restauranganläggningar och till Finlandsfärjorna Birka Paradise och Eckerö Linjen.
– I början visste vi inte vad vi gav oss in på, men det har verkligen gått bra.

Exotiskt och spännande
Strutskött är naturligtvis en exotisk och spännande produkt, men de egenskaperna kan vara både en tillgång och ett problem.
– Många är lite rädda för att äta struts till en början, men när de väl har provat så märker de vilket fint kött det är. Det är verkligen mört och gott.
Dessutom är strutsköttet nyttigt, eftersom det har låg fett- och kolesterolhalt. Många attraheras också av köttet eftersom de vet att strutsen har fått leva ett bra liv, då den kan gå fritt i en stor inhägnad och inte behöver trängas i små utrymmen som så många andra djur. Men för strutsentusiaster i Sverige kvarstår problemet. Strutskött är helt enkelt lite för okänt och krångligt för den breda allmänheten, eftersom man inte vet hur det ska tillagas.

Ett enkelt alternativ
Så Stigtomta Struts har tagit fram ett alternativ som är tillagat sous vide, under vakuum. Köttet är marinerat i rödvin och kryddat med chipotle och rosmarin. Tack vare vakuumtillagningen är det hållbart under lång tid och restauranger som köper in det behöver inte oroa sig för att köttet ska gå till spillo. Produkten finns redan hos några utvalda restauranger, där den har blivit en populär rätt på menyn och kockarna är imponerade av smaken och hållbarheten. Förhoppningen är att fler butiker och restauranger ska få upp ögonen för strutsköttet. För Peter Stenius är övertygad om dess potential.
– Folk tycker att det är roligt att byta ut oxfilén mot någonting oväntat. De behöver bara ett enkelt alternativ.

Läs mer på >> www.stigtomtastruts.com >>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap