Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Systemet för effektiv kommunikation mellan kockar och servispersonalenSystemet för effektiv kommunikation mellan kockar och servispersonalen

2011-05-24 04:06:13
Med ett enkelt tryck kan kocken i restaurangen söka sina servitörer, och med ett enkelt tryck kan kongresscentrets storkök skicka meddelanden till hela servitörstaben. Det nya Multi Call System är framtaget för att förenkla den viktiga kommunikationen och på så sätt ge en bättre service och frigöra mer tid för merförsäljning.


Situationen är välkänd: Det är flera olika arrangemang igång samtidigt i ”huset”, i restaurangen, hotellet eller kongresscentret. Det är långt mellan köket och serveringsområdet, det är flera olika sällskap som skall serveras samtidigt, och flera olika servitörer skall löpande uppdateras med aktuella meddelanden.
Vad gör man?

Den frågan ställde Robert Malmsten, Country Manager i Discover Systems, sig själv för ett par år sedan.

– Efter flera år i restaurangbranschen känner jag till all tidsspillan som enkelt uppstår, när det skall kommuniceras fram och tillbaka mellan köket och servitörerna till exempel. Med denna bakgrund utvecklade vi Multi Call System, som består av två olika metoder att kommunicera på, förklarar Robert.

Vibration eller pip
I stora restauranger eller kongresscenter och hotell, där det skall delas ut många individuella och även kollektiva meddelanden, utrustas servitörstaben med var sin personsökare, och via en terminal i köket, kan kockarna med ett enkelt tryck skicka meddelanden till en eller flera servitörer samtidigt. Servitörens personsökare vibrerar eller piper, när de får meddelandet.

– För att göra det ännu enklare för kökspersonalen, programmerar man på förhand in ett antal olika meddelanden, till exempel. ”Servering Vip-rum”, ”Mat i luckan”, ”Väntetid 20 min” eller ”Fråga på bong”. Detta för att det skall gå snabbt och enkelt att skicka det aktuella meddelandet, förklarar Robert.

En annan version av Multi Call Systemet är ett personsökarsystem, där kökspersonalen, via en terminal i köket trycker på respektive personsökares knapp, när den beställda maten är färdig och klar att servera. Servitören utrustas med en personsökare som vibrerar och gästens mat fräsch och varm. Personsökarsystemet är perfekt för mindre restauranger och caféer.

Kommunikation och effektivitet
Discover Systems, som etablerades år 2000, står också bakom de välkända puckarna – Silent Ordering System, som finns på flera restauranger och caféer, där dem blinkar och piper diskret vid gästernas bord när maten är färdig.

– Alla våra system och lösningar bidrar till att skapa bättre kommunikation och bättre effektivitet hos våra kunder i hotell- och restaurangbranschen. Två faktorer, som är speciellt avgörande i en bransch, där allt handlar om att använda tiden mest effektivt, till att serva gästerna och därmed bättre merförsäljning och till beredning av maten, avslutar Robert.

Läs mer på www.discoversystems.com >>
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap