Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Snabba kontanter i stället för kortköp med PIN kod minskar köerna i barenSnabba kontanter i stället för kortköp med PIN kod minskar köerna i baren

2011-04-25 01:40:41
En uttagsautomat på krogen tillsammans med ett kortförbud vid baren sänker kö-tiderna och minska irritationen för såväl gäster som personal. Dessutom blir det mer klirr i både dricksburken och kassan.
En tråkig effekt, som de nya bestämmelserna från årsskiftet, med dosa, chip och pinkod fört med sig är att det tar sådan lång tid vid varje betalning jämfört med tidigare då gästen bara skrev under slipen. Trycket vid bardisken ökar, och i takt med den irritationen, som inte sällan går ut över personalen.

Uttagsautomat på krogen
Men det går att lösa problemet genom att helt enkelt gå tillbaka till de gamla hederliga kontanterna igen. I och för sig ingen optimal lösning eftersom det ökar rånrisken och innebär en ökad säkerhetsrisk för personalen, men vad göra?

Ett sätt att öka tillströmningen av kontanter där detta problem förekommer, främst i barer, lunchrestauranger och andra serveringar som vid exempelvis arenor, är att installera en liten uttagsautomat, en AutoCash ATM.

Fördelarna med kontanter på krogen är flera.
• Kötiderna sänks då det går snabbare att betala kontant.
• Personalen får mer dricks eftersom det inte går att efterregistrera dricks via kort.
• Krogen tjänar mer pengar eftersom kötider annars kan påverka förtjänsten negativt med upp till en tredjedel.
• Krogen slipper dyra avgifter för många små kortinköp som en öl åt gången, hundratals gånger per kväll.

Kort bra i restaurangen
Det finns dock flera tillfällen då kortbetalning är att föredra framför kontanter. Och det är vid vanlig restaurangverksamhet där tid inte är något hinder. Inte minst för att bibehålla servicen för alla företagskunder som är ute och representerar och andra sällskap, stora som små.

En möjlighet, som en del krogar i storstäderna redan infört, är då att dela upp betalningsrutinerna så att det går att betala med kort vid måltider men bara med kontanter i baren.

Läs mer om Autocash ATM >> www.autocashatm.se >>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap