Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Maxa grillsäsongen på restaurangen med en BBQ-rökugnMaxa grillsäsongen på restaurangen med en BBQ-rökugn

2011-04-20 10:11:39
I takt med att allt fler plockar fram sina grillar i trädgården börjar också den ökande efterfrågan på grillat märkas bland gästerna på restaurangen. Senaste nytt från kontinenten är barbecuerökt mat och den nya BBQ-rökugnen får din restaurang att stå ut ur mängden...


Här är det alltså röken som ger det grillade köttet sin speciella smak och man använder olika träslag som al, fruktträd, hickory, mesquito med flera för att variera röknyanserna som sedan sätter sin smak på maten.

Man bör absolut undvika att använda tändvätska. Papper eller tunn splintved, utan bark eller näver, är bäst för att få fyr på veden.

Att grilla i en BBQ rökugn är inte det lättaste. Men för den tålmodige grillmästaren som prövar sig fram genom fallgroparna blir slutresultatet ett saftigare kött än från en vanlig grill med en markant rökig smakton.

Tips för den som vill testa en barbecue rökugn:

• Ugnen ska hålla i många år i alla väder så välj god kvalitet i tjockt gods, inte plåt.

• Välj helst en rökugn med två skorstenar så att röken fördelas jämnare i ugnen.

• Termometer på ugnen är ett måste för att ha koll på innertemperaturen.

• Ugnar som flyttas ofta mellan olika platser bör ha ställbara fötter, annars riskerar ugnen att läcka ut fett och vatten.

• Tänk på att grillning, även med rökugn, är en lång process med ösning, glazening osv. Därför är det bra om rökugnen är ergonomiskt utformad så att det går smidigt att öppna luckor och lasta i och ur köttet.

Läs mer på www.grillsymbol.se>>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap