Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Mineraler ökar hållbarheten och sänker energiförbrukningen i kylar & frysarMineraler ökar hållbarheten och sänker energiförbrukningen i kylar & frysar

2011-03-24 06:01:39
CoolSaver är ett kondensfilter, en form av luftfiltrerande kassetter som man enkelt och till en låg kostnad installerar i restaurangens kylar och frysar. Tekniken bygger på ytkemi med en sammansättning av naturliga mineraler förpackade i en kassett som påverkar luftens kondenseringsförmåga och därmed även energiförbrukningen. Men lösningen har flera fördelar…Installationen av kondensfilter blir allt vanligare på Sveriges krogar och många restauranger och hotell ser det som en åtgärd som snabbt betalat sig eftersom energiförbrukningen reducerats kraftigt, i vissa fall med upp till 40%. Samtidigt har installationen minimerat kostsamma driftsavbrott som ofta är förenade med dyra reparationer.

Viking Line är ett i raden av företag som har installerat CoolSavers kondensfilter på samtliga kryssningsfartyg, en miljö där skillnaden märks väldigt snabbt eftersom luftfuktigheten är hög. Efter installationen har man tydligt märkt att isbildning i kylelementen avsevärt reduceras eller i vissa fall så gott som upphört.

Ett annat exempel är några av Polfärskt Fryslagerhus som har installerat kondensfilter i sin anläggningar och som då märkt en markant skillnad på isbildningen på golven i sina frysar.

Kondensfilter minskar kondensbildningen i kyl och frys anläggningar. Kondens i kylmiljön påskyndar isbildning och när isbildningen minimeras så maximeras kyleffekten vilket i kombination med kondensfiltrets etylengasfunktion även ökar hållbarheten för frukt och grönt som förvaras i kylar och ger därmed ytterligare en stor fördel ur förvaringssynpunkt.

Fördelar med att installera kondensfilter i kylar- & frysar

● Maximerar hållbarheten på råvaror

● Minimerar kylens/frysens energiförbrukning

● Bra för miljön

● Ökar livslängden på din kyl/frys

● Höjer driftsäkerheten och kapar därmed dyra reparationer och driftavbrott

Läs mer på www.digitech.se >>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap