Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Specialritade kaffestationer optimerar pausenSpecialritade kaffestationer optimerar pausen

2011-03-11 04:04:13
Förväntningarna på kaffepausen har förändrats till följd av den starkt framväxande cafékulturen. Gammalt bränt bryggkaffe eller smakfattigt pulverkaffe håller inte i den hårda konkurrenssituation som råder idag. Hög kvalitet på kaffe tillsammans med variation och valfrihet är viktiga parametrar i att tillgodose kundens behov.


Allt detta säger Stefan Falcone som är chef på Citykonferensen i centrala Stockholm. Han har lång erfarenhet av kaffepausens gyllene logistik, där kundens förväntningar av ett gott kaffe måste ställas mot andra viktiga faktorer som tidsåtgång för servering, köbildning, service, andel svinn, och i slutändan den ekonomiska vinningen.

Vi ser konferensen som en helhetsupplevelse där pauserna är viktiga inslag. Det är då våra gäster kan knyta kontakter och utöka sina nätverk. Att bygga en positiv atmosfär kring detta är jätteviktigt och något som vi jobbar hårt med, säger Stefan.

Citykonferensen har därför satsat på att erbjuda sina gäster en genuin kaffeupplevelse med en variation av espresso, cappuccino, cafélatte mm, från nymalda bönor och med färsk skummad mjölk. Nya kaffemaskiner har köpts in efter noggranna tester. För att optimera flödet kring kaffemaskinerna har Stefan beställt skräddarsydda stationer, speciellt anpassade för deras maskiner och behov. När flera hundra personer ska förses med kaffe under en kort paus är det viktigt att allt fungerar optimalt. Stockning kring maskinerna är någonting man absolut vill undvika.

Arkitektbyrån Moodus fick i uppdrag att ta fram en möbel som skulle möta behoven. Eftersom de jobbat mycket med att rita caféinredningar, bl a till Wayne´s Coffee, har de erfarenhet av att specialstudera kaffeservering. Att serva väldigt många gäster under en så begränsad tid som kanske tjugo minuter gör att man måste lösa flödena på ett bra sätt, säger Mårten Lindgren från Moodus.

Olika lokaler medför ju olika förutsättningar, och i detta fall ville Citykonferensen ha mobila enheter för att kunna flytta runt kaffestationerna mellan olika våningsplan. Storleken begränsades därför av storleken på hissen. Genom att förse stationerna med en funktion på framsidan och en annan på baksidan kan man ställa flera enheter spegelvänt bredvid varandra och uppnå en "serveringsline" som blir längre, säger Mårten.

Det finns mycket man kan bryta ner kring detta med kaffepauser, men uttrycket "tid är pengar" speglar trots allt en viktig aspekt. Det vet Citykonferensen, och ser därför framtagningen av dessa kaffestationer som en självklar investering!

Mer info om specialritade inredningslösningar >> MOODUS


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap