Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Gå med i nytt nätverk för kompetensutveckling inom kostvetenskap.Gå med i nytt nätverk för kompetensutveckling inom kostvetenskap.

2011-02-25 05:22:19
Det första mötet i Nätverket för Kostvetenskap hölls i World Trade Center, Stockholm den 10 februari. Nätverket arrangeras av KompetensGruppen som driver nätverk inom olika områden och även arrangerar andra mötesplatser för kunskapsutveckling.Nätverket för kostvetenskap vänder sig till olika befattningshavare som ansvarar för kostfrågor, exempelvis kostekonomer, forskare, restaurangschefer, diestister, kost-chefer med flera. Nätverkets idé är att identifiera spetskompetens inom området och erbjuda ett forum för erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ska syfta till höjd kvalitet när det gäller kostfrågor.

Temat för träffen var forskningsstudien NORDIET.

Nordisk mat lika hälsosam som medelhavskost.
Inbjuden gästtalare var doktorand Viola Adamsson som arbetat med studien om nordisk kost vid Institutionen för Folkhälso och Vårdvetenskap vid Uppsala Universitet. Studien visar bland annat att nordisk kost sänker det onda kolesterolet ( LDL ) och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Nästa träff 13 april handlar om Mat som medicin, med Louise Hammarberg.

Kommande träffar i Nätverket för Kostvetenskap tar bland annat upp kvalitetsfrågor vid upphandling, ny forskning, trender, omvärldsbevakning, analys och affärsmöjligheter.

Om du vill gå med i nätverket så hittar du mer information mer här >> www.kompetensgruppen.se eller kontakta projektledaren:
Kostekonom Eva Fröderberg, telefon 08-202110, eva.froderberg@kompetensgruppen.se.


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap