Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Alexander Lervik designar 367 unika hotellrum i Stockholm cityAlexander Lervik designar 367 unika hotellrum i Stockholm city

2011-02-15 03:46:40
Formgivaren Alexander Lervik antar utmaningen att ge Nordic Sea Hotel ett helt nytt utseende. Med 367 hotellrum på Vasaplan mitt i city är hotellet ett av Stockholms största. Totalrenoveringen drar igång under 2011 och prototyprummen stod klara lagom till Stockholm Design Week i februari.


Efter hård konkurrens mellan olika designbyråer får Alexander Lervik uppdraget att ge hotellet en ny look. Nordic Sea Hotel är dessutom Alexander Lerviks första hotellprojekt.

”Med Alexander har vi hittat en konceptidé som kommer att ta Nordic Sea Hotel vidare framåt och som passar väl in i vår portfölj av unika anläggningar. Alexanders breda bakgrund både som möbel-, produkt- och ljusdesigner och med ett antal uppdrag som inredningsarkitekt för både butiker och restauranger, gör att han förstår vår verksamhet väldigt bra”, säger Satu Andersson, VD för Nordic Sea Hotel och
Nordic Light Hotel.


Nordic Sea Hotel har sedan starten haft en lokal förankring i inredning och koncept, som hämtat inspiration från Stockholm och dess vatten. Hotellet firar tioårsjubileum under 2011 och möter nästa decennium med ett nytt utseende.
”Det är väldigt spännande att få vidareutveckla Nordic Sea Hotels lokala koncept. Hotellet ingår inte i någon kedja och det är viktigt att behålla den personliga, individuella prägeln.
Min vision är att formge 367 unika rum, som alla skiljer sig från varandra. Stockholmsbilder blir viktiga element och inredningen är specialritad för varje hotellrum. Jag har bland annat tagit fram en ny stol som produceras av Moroso och armaturer som produceras av Dark. Man skulle kunna säga att känslan efter renoveringen blir likt ett boutiquehotell, fast i mycket större skala”, säger Alexander Lervik.

”En av de största utmaningarna var att hitta ett hållbart koncept för hotellets minsta rum som mäter 10 kvadratmeter i genomsnitt och som inte har fönster. Här gäller det att skapa ett effektivt boende och samtidigt en skön gästupplevelse. En del av lösningen blev fototapeter som visar 360 graders utsikt mot Stockholms många fantastiska vyer”, fortsätter Alexander.

Om Alexander Lervik
Alexander Lervik utmärker sig inom både produktdesign och interiör design, med formgivning av allt från möbler, textil, glas och industriell design till restauranger, nattklubbar och butiker. Hans arbete finns representerat på Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska i Göteborg och på designmuseet Oslo. Läs mer på www.lervik.se >>

Nordic Sea Hotel
Nordic Sea Hotel erbjuder 367 hotellrum, 11 möteslokaler, bar och restaurang på Vasaplan i Stockholm city. Verksamheten är certifierad enligt den nordiska miljömärkningen Svanen och arbetar konsekvent med miljöledningssystemet ISO 14001.

Nordic Sea Hotel var det första hotellet i världen att erbjuda en permanent isbar året om. ICEBAR STOCKHOLM har sedan öppningen 2002 erbjudit en spektakulär isdesign och haft en konstant innetemperatur på fem minusgrader. Läs mer på www.nordichotels.se >>

Hotellet ingår i gruppen Nordic Hotels & Resorts som idag samlar åtta unika varumärken under ett paraply. Bland anläggningarna finns Nordic Light Hotel, Yasuragi Hasseludden, Aronsborg, Selma Spa, Stenungsbaden Yacht Club, Copperhill Mountain Lodge samt norska Farris Bad.

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap