Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Bistro Lager - Nytt öl sprunget ur ett samarbete med Årets kockarBistro Lager - Nytt öl sprunget ur ett samarbete med Årets kockar

2011-02-11 07:47:09
Idag släpper Spendrups en ny brygd under ölvarumärket Spendrups Bryggeri. Bryggmästare Bengtsson i samarbete med tre av Årets Kockar har under ett par månader diskuterat, vänt och vridit, doftat och smakat. Resultatet blev en karaktärsfull ljus lager med en något lägre alkoholhalt.
"– Den här brygden har varit hur kul som helst att ta fram. Alla involverade brann som facklor under tiden vi provade oss fram till den optimala brygden. Det är ett gediget hantverk att skapa en brygd, där lyckoruset infinner sig när brygden är redo att hällas upp i ett ölglas med en vackert skummande krona", säger Richard Bengtsson, bryggmästare på Spendrups.

Spendrups har länge haft en vision om att stärka ölens naturliga koppling till god mat och genom Spendrups engagemang i Årets Kock dök möjligheten upp till ett nära samarbete mellan några av Sveriges bästa kockar och Spendrups bryggmästare Richard Bengtsson. Årets Kock är en tävling i professionell matlagning som står för nytänkande, innovation, professionalism, underhållning, kreativitet och inspiration.

De tre Årets Kockar som involverades i framtagandet av Spendrups Bryggeri Bistro Lager är Karl Ljung (1999), Stefan Eriksson (2005) och Viktor Westerlind (2009).

– Det har varit ett roligt och inspirerande samarbete med Spendrups. Ölets breda smakpalett är en utmaning och vi fick därför träffas vid ett flertal provningstillfällen för att hamna rätt. Nu har vi fått fram ett öl som kommer att passa perfekt till det moderna köket, säger Karl Ljung på Stureplansgruppen som fick utmärkelsen Årets Kock år 1999.

Bistro Lager håller 4,2 vol %, är ett fulländat maltöl med uttalad beska, rundad kropp och markant torrhet. På Systembolaget finner du den i beställningssortimentet


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap