Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Restauranger blir olika bedömda vid kontrollbesök från MiljökontoretRestauranger blir olika bedömda vid kontrollbesök från Miljökontoret

2010-10-04 05:23:27
Nu finns det studier som visar på att tillsynen kan vara olika i olika kommuner och mellan olika inspektörer. Det finns regler, från EU, för hur tillsynen ska bedrivas och rapporteras. Under våren kom en rapport som visar att Sverige får bakläxa i sin rapportering och tillsyn.


Exempelvis finns brister i kunskap hos inspektörerna och de rapporter som åligger miljökontoren att lämna till livsmedelsverket uppfylls inte i alla kommuner.

Det finns studenter som gjort sina examensarbeten med undersökning på hur företagarna upplever tillsynen. Dessa studier tyder på att flera företagare upplever att de känner sig oroliga inför kontrollbesök, även om de egentligen vet att de arbetar säkert. Flera tycker att de blir olika bedömda jämfört med andra företag.

” - Det bästa en företagare kan göra, för att vara förberedd och för att klara en inspektion, är att se till att analysera sina rutiner, checka av att arbetssättet är säkert. Sedan beskriva rutinerna i ett egenkontrollprogram och låta personalen få utbildning i hur programmet ska följas. Då ska det inte vara någon fara den dagen man får besök från miljökontoret. Det är också så att företagaren ska ges en chans att lämna sina synpunkter på bedömningen vid avslutningen av ett kontrollbesök.” Berättar Josefine Larsson, VD för Svensk Livsmedelskvalité som erbjuder kurser inom egenkontroll och livsmedelshygien.

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap