Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Mindre hotell och vandrarhem kan slippa skaffa nytt kassaregisterMindre hotell och vandrarhem kan slippa skaffa nytt kassaregister

2010-08-20 03:40:29
Sedan 1 juli har Skatteverket lämnat sin mjuka linje och de som inte har en godkänd kassaapparat riskerar att få betala 10 000 kronor i straffavgift. Trots det har många ännu inte skaffat något nytt kassaregister. Men många kommer också att investera helt i onödan. Mindre hotell och vandrarhem hör till dem som kan klara sig undan den nya lagen.


Många företagare har väntat länge med att beställa sina kassaregister. Riksprojektledare Conny Svensson på Skatteverket bekräftar: Jo, vi får många samtal om just detta. Risken är uppenbar att många inte hinner med.

Ett nytt kassaregister kan bli en dyr historia. Men vad alla inte känner till är att man på ett enkelt och helt lagligt sätt kan kringgå den nya kassaregisterlagen. Lösningen heter kontantfaktura, alltså en faktura som kunden betalar på plats. Fakturering omfattas nämligen inte av den nya kassaregisterlagen. Grundprincipen är att kunden är identifierbar med namn och adress på kontantfakturan, vilket inte är fallet på ett vanligt kvitto.

Nu erbjuder därför en del systemtillverkare kontantfakturering som ett alternativ. Sirvoy, ett bokningssystem för små hotell och vandrarhem, finns bland dem som gjort en lösning.

Jonas Holmbacka, marknadsansvarig på Sirvoy säger: För kiosken på hörnet så är det förstås inget alternativ. Det blir svårt att begära namn och adress när någon köper en chokladbit. Men ett hotell har redan gästens uppgifter registrerade och då blir det plötsligt inget merarbete att kontantfakturera.

Som exempel så kostar systemet ifrån Sirvoy 149 kronor per månad inklusive faktureringsfunktionen, dvs strax under 2 000 kronor per år, att jämföra med ett nytt kassaregister som kan kosta många tusenlappar mer och för toppsystemen kan man få betala upp till 100 000 kronor. Kontantfakturering kan alltså innebära en stor besparing för många hotell och vandrarhem.

Läs mer på www.sirvoy.se >>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap