Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Scandic lanserar eget Fairtrade-märkt espressokaffeScandic lanserar eget Fairtrade-märkt espressokaffe

2010-08-03 05:46:16
På Scandic serveras över nio miljoner koppar Fairtrade-märkt kaffe varje år, bara i Sverige. Nu lanserar Scandic och Löfbergs Lila ett eget KRAV- och Fairtrade-märkt espresso-kaffe med en unik rostning. Det nya kaffet med smaktoner av frukt- och mandelchoklad kommer att serveras på alla hotell i Sverige och även finnas att köpa med sig hem från Scandics dygnet runt öppna hotellbutiker.


Kaffet är tillsammans med Löfbergs Lila, speciellt framtaget för Scandic, med bönor från Guatemala och Etiopien. Med toner av frukt- och mandelchoklad och en förnimmelse av aprikos och peppar är kaffet lika gott som ren espresso som tillsammans med varm mjölk i alla former.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda ett eget, unikt espressokaffe där varje kopp och gäst också bidrar till ett bättre liv för odlarna och deras familjer, säger Thomas Fankl, Director Food & Beverage för Scandic i Sverige. Extra roligt är det att en av våra medarbetare som gått Löfbergs Lilas mest avancerade baristautbildning har skapat det nya Scandicespressokaffet.

Löfbergs Lilas baristautbildning Artisan är godkänd och certifierad av Svenska Specialkaffeföreningen och är unik i sitt slag i Europa. Utbildningen vänder sig till personer som arbetar med kaffe på professionell nivå.

– Vi har lyckats kombinera Scandics och våra gemensamma ställningstaganden kring miljö och etik med den kunskap som Scandics baristor fått på vår tvååriga baristautbildning. Det är fantastiskt roligt att resultatet blev ett helt unikt och eget kaffe som vi utvecklat tillsammans, säger Per Grahn, försäljningsdirektör på Löfbergs Lila.

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap