Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Allt viktigare att erbjuda glutenfria alternativ på menynAllt viktigare att erbjuda glutenfria alternativ på menyn

2010-08-03 04:35:18
Allt fler hotell, restauranger, caféer och pizzerior upptäcker att även den allergiske/intolerante gästen är viktig. För att locka dessa gäster och deras sällskap krävs bra specialprodukter. Det är också viktigt att personalen kan och känner till vad som gäller vid specialdieter.
”Som gäst med en allergi eller intolerans på restaurang så förväntar jag mig att personalen ska ha kunskap om vad som gäller för en laktos- eller glutenintolerant gäst eftersom det är vanligt förekommande idag.

Trots att det finns flera producenter av både glutenfritt och mjölkfritt bröd så är det många restauranger och caféer som inte erbjuder detta. När det är så brukar jag säga till och givetvis informera om att vi finns.” säger Helén Karlsson som driver Heléns Glutenfria i Örebro sedan 15 år.

Det blir fler och fler som blir glutenintoleranta nu för tiden. Eller, som Helén uppfattat saken : ”Läkarna kan och vet mer om allergier/intoleranser idag och det är fler som får reda på vad de lider av och får en diagnos.”

Heléns Glutenfria som började småskaligt med att tillverka glutenfria piroger och pizzor, erbjuder idag ett brett sortiment av glutenfritt matbröd, kaffebröd, färdig mat och t o m gluten- & till och med mjölkfria tunnbröd som man säljer till storkök, restauranger och caféer. ”Vi utesluter mjölk i de produkter vi kan, för att även tillgodose personer som är laktosintoleranta. Det tycker våra kunder är positivt eftersom de då kan använda brödet till båda kategorierna av gäster,” berättar Helén.

Wayne´s Coffee har tagit in Heléns stora, glutenfria cookies i sitt sortiment. Senaste tillskottet i kundkretsen är kryssningsfartyget Birka Paradise som dels tänker på sina gäster men även på sin besättning där det visade sig att många var gluten- och laktosintoleranta.

Här kan du läsa mer om glutenfria produkter >> www.helensglutenfria.se >>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap