Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - PET-flaskor blir uppläggningsfat & takeawayförpackningarPET-flaskor blir uppläggningsfat & takeawayförpackningar

2010-06-01 10:20:52
Allt fler restauranger och hotell gör miljömedvetenhet till en viktig del i sitt koncept. Men utbudet av produkter som tar hänsyn till miljön har lyst med sin frånvaro på marknaden. Nu satsar bordsduknings företaget Duni på ett helt nytt varumärke med miljövänliga produkter för dukning och takeaway.


Med det nya varumärket "ecoecho" kan Duni reducera påverkan på miljön och samtidigt leverera ett högkvalitativt sortiment av förpackningar för mat och dryck.

– För att möta dagens utmaningar måste vi använda morgondagens lösningar. Därför har vi skapat konceptet "ecoecho" med några av de mest innovativa materialen på marknaden, säger Fredrik Wahrolén, marknads- och kommunikationschef på Duni.

Produkterna inom ecoecho består bara av material som är komposterbara, återvinningsbara eller tillverkade av återvunnet material. Det är innovativa material som har utvecklats särskilt med fokus på hållbarhet, effektivare resursanvändning och minskat koldioxidavtryck.

Återvunna PET-flaskor blir till uppläggningsfat och sockerrörsfiber som blivit över vid sockerframställning används för produktion av tallrikar. Salladsskålar, glas, kaffekoppar och delikatessformar är gjorda av PLA, ett växtderivat tillverkat av majsstärkelse istället för olja.

– 70 procent av hela Dunis sortiment är idag tillverkat av förnybara material. Men vi vill att andelen ska vara ännu högre. Därför kommer vi att systematiskt införa fler och fler produkter som begränsar användningen av icke förnybara resurser, fortsätter Fredrik Wahrolén.

Duni som företag satsar hårt på att minska miljöpåverkan från produkter och verksamheter. I miljöstrategin "Our Green Challenge" har Duni definierat ambitionen att minska koldioxidutsläppen i verksamheten med 25 % och i transporter med 15 %, samt att minska energianvändningen med 15 % till 2012.

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap