Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Miljökvarnen – gör din restaurangs matavfall till biogasMiljökvarnen – gör din restaurangs matavfall till biogas

2010-05-24 04:24:44
Med nya vidareutvecklade Miljökvarnen i köket går restaurangens avfallshantering från att vara ett tungt, trist och stinkande jobb till att bli en enkel, snabb och daglig rutin. Ingen sortering av matavfallet behövs, deponikostnaderna sjunker och avfallet omvandlas till – biogas.


Miljökvarnen består av ett skräddarsytt system med inkast, kvarn, lagringstank, vakuumpump och luftfilter. Installationen kan anpassas helt efter lokalens förutsättning och behovet.

Matavfallet mals och sugs med vakuum till en tank för lagring, som sedan enkelt kan tömmas med slamsugbil för transport till biogasanläggning. Ett smidigt slutet system med ännu en klar fördel – ingen dålig lukt slipper ut.

– Miljökvarnen har stor kapacitet när det gäller malning, ända upp till 2000 liter avfall per timme. Den klarar allt organiskt material, även stora benbitar, berättar Göran Johansson, en av delägarna på VA-företaget Miljömontage, som har utvecklat Miljökvarnen.

Med ett specialkonstruerat styrsystem kan man följa processen och styra exempelvis renspolning och bevaka när det är dags för tanktömning.
– En viktig del i systemet är förstås vakuumpumpen. Det är den som transporterar avfallet i systemet. För att minska energikostnaderna och dessutom göra hantering ännu mer miljövänlig har vi valt att göra pumpen frekvensstyrd. Det innebär att pumpen bara arbetar när det behövs, övriga tiden slår den om till evakueringsläge och drar inte mer än ett par glödlampor, förklarar Göran.

Företaget Miljömontage i Småland AB är sedan många år specialister på VA-teknik med stor erfarenhet av att ta fram skräddarsydda lösningar och installationer av vatten- och avloppsrening.

Läs mer på www.miljokvarnen.se >> eller kontakta Göran Johansson på tel 073–315 22 85.

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap