Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Nytt världspatent gör det möjligt att få ”riktig” mjölk i kaffemaskinenNytt världspatent gör det möjligt att få ”riktig” mjölk i kaffemaskinen

2010-04-28 04:03:24
Ett samarbete mellan Coffee Queen och Milko har nu resulterat i en bag-in-box lösning där vanlig mellanmjölk, pastöriseras vid ultrahög temperatur och förpackas aseptiskt. Glöm kylförvaring eller ett ständigt behov av att regelbundet köpa små kvantiteter av mjölk.


Den praktiska fem-litersförpackningen kan förvaras i rumstemperatur i upp till sex månader. Väl öppnad och korrekt installerad i CQube-maskinen håller den sig färsk i flera dagar. Konceptet ger med andra ord helt nya möjligheter för den kräsne kaffeälskaren.

– Det känns otroligt spännande att få lansera ett unikt koncept som vi vet att marknaden längtar efter. Efterfrågan på riktig mjölk i kaffet har ökat de senaste åren. Med den här lösningen kan vi erbjuda mjölk i kaffet utan kompromisser. Ingen pulvermjölk eller dyra lösningar med extra kylskåp behövs säger Georg Möller, koncernchef Crem International.

Det nya konceptet består av tre vitala delar som är unikt utvecklade för Coffe Queens färskbryggmaskin CQube. En peristaltisk pump, ett nytt blockelement och ett nytt mixersystem som vispar mjölken till ett perfekt skum. De tekniska lösningarna är hämtade från läkemedelsindustrin såsom distributionsventiler och kopplingar, som försäkrar att det inte släpps in någon luft i mjölksystemet. Dessutom finns ett automatiskt reningssystem som ser till att maskinen håller högsta möjliga hygieniska krav.

– Vi har klurat länge på ett smidigt och enkelt sätt att få in riktig mjölk i våra maskiner, utan stora och dyra kyllösningar. Den gemensamma lösningen med vår teknik och Milkos högpastöriserade mjölk i vår unika förpackning, gör att lösningen plötsligt känns nästan löjligt enkel, säger Peter Larsson, utvecklingschef Crem International.
Lösningen är hygiencertifierad (HACCP) och Coffee Queens CQube-maskin är energideklarerad.

Med den nya mjölklösningen blir det mindre spill av mjölkråvara och mindre energiåtgång eftersom ingen kyla behövs från mejeri till färdig kaffekopp.

- Detta är kanske ett av de mest spännande utvecklingsprojekt som jag varit med om på Milko. Vi ser fram emot att få exportera vår mjölk långt utanför Milkoland, säger Toomas Allmere, marknads och utvecklingschef Milko.

Läs mer på www.creminternational.com>>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap