Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Reseprofiler bygger framtidens campinganläggningarReseprofiler bygger framtidens campinganläggningar

2010-03-23 09:11:18
Ett nytt koncept med kvalitetsstugor som bostadsrätter ska möjliggöra stugköp för fler och utveckla campingplatser till
moderna och lönsamma boendeanläggningar. Bakom satsningen står bland annat resebranschmagnaterna Stig ”Pigge” Werkelin, Visby och Mats Svensson, Åre som med ett antal delägare nu storsatsar på utvalda campingplatser vid hav och fjäll.Det gemensamma bolaget "Drömstugan AB" kommer under en första 3-års period att knyta upp och förädla ett 15-tal anläggningar på attraktiva destinationer. De första fem åren kommer Drömstugan att investera cirka 2 miljarder kronor på de utvalda anläggningarna.

”Drömstugeprojektet kan liknas vid campingens Skistar, vi jobbar med ett antal anläggningar med förstklassigt strand- eller fjälläge där man enkelt kommer köpa, hyra eller byta sin stuga via en gemensam webbplats. Det blir lyxigare än camping och smartare än hotell”, säger Mats Svensson, en av delägarna, tidigare VD för Holiday Club Sweden, Skistar Åre och Selma Lagerlöf SPA.

De nybyggda och uppgraderade stugorna säljs som bostadsrätter med en ägare per hus, förmedlingavtal säkerställer att stugan är tillgänglig för uthyrning de perioder som ägaren inte nyttjar själv. Anläggningens personal tar hand om skötsel och uthyrning.

”Jag har tillbringat halva mitt liv på campingplatser, så det är något av en dröm för mig att kunna erbjuda ett koncept där vanliga människor har möjlighet att köpa en drömstuga på stranden.”, säger Pigge Werkelin, initiativtagare och huvudägare i Drömstugan AB.”

Många av Sveriges campingplatser har fantastiska lägen men inte möjlighet att själva uppgradera och utveckla sin camping. Det är här vi kommer in med ett färdigt koncept som gör att anläggningarna vågar ta steget. Med drömstugorna kommer ortens komersiella bäddar att ökas och säsongen förlängas. Det blir fler gästnätter och därmed även ökade möjligheter för affärer för respektive kommun”, säger Tomas Karlsson, VD Drömstugan AB.

Planeringen har pågått i två år och först ut med drömstugor är Björkhaga Strandby på Gotland som investerat mer än 60 miljoner och genom drömstugorna redan idag har tiodubblat sin omsättning och antalet gästnätter.

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap