Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Smart verktyg för egenkontrollen ger dig en tydligare överblickSmart verktyg för egenkontrollen ger dig en tydligare överblick

2010-02-09 06:39:52
Tidsödande och pappersbaserad dokumentation av egenkontrollen blir bra mycket enklare och roligare att utföra med ett digitalt mätsystem. Den noggranna dokumentationen imponerar ofta på inspektörer och kostnaden för att installera ett digitalt kontrollsystem tjänar ofta in sig själv på sikt.


Heléne Karlsson på Eltex of Sweden, berättar hur deras nyligen uppdaterade system, Mätman Kontroll, förebygger risker, säkerställer & underlättar livsmedelshanteringen för landets restauranger, storkök och livsmedelsbutiker.

”- Undersökningar från Livsmedelsverket visar att ca 500 000 personer i Sverige drabbas av matförgiftningar varje år."
Dessa orsakas huvudsakligen av fel hantering av livsmedel.
Denna skrämmande fakta samt det ofta komplicerade arbetet med egenkontrollen för krögaren,  gjorde att vi utvecklade ett lättförståeligt men avancerat kontrollsystem. Och det är just den enkla hanteringen som i kombination med den detaljerade dokumentationen,  har gjort ”Mätman Kontroll”, väldigt populärt.

Systemet är till för temperaturmätning och registrering av korrigerande åtgärder vid: varumottagning, uppvärmning, varmhållning och nedkylning av mat, kyl- & frysförvaring, diskning, m.m.
Med Mätman Kontroll HACCP kan man även dokumentera övriga kontroller (t.ex. hygien, städning, m.m.).
Alla mätvärden och kontrollresultat presenteras automatiskt i en överskådlig rapport som blir ett bra underlag för livsmedelsinspektion.

Ny version med enklare gränssnitt och mer detaljerad översikt
Med den nya versionen kan man sortera ut mät-, kontrollerade registreringar på tex. en speciellt utvald produkt, maträtt, utrustning och andra kriterier. Man kommer även att på ett enklare sätt kunna se avvikelser, åtgärder och kunna kontrollera hur en viss leverantör skött sig under 1 år. Detta i sin tur underlättar arbetet vid nästa upphandling av tex. leverantör-, transport-, underhåll av utrustning eftersom man lätt och enkelt kan sortera ut registreringarna för det specifika ändamålet.
Fördelar med digital dokumentation av egenkontrollen
· Inga handskrivna rapporter
· Enkelt att genomföra
· Sparar fullständig dokumentation av utförda kontroller
· Hanterar korrigerande åtgärder som är fastställda enligt HACCP
· Spar dyrbar tid
· Följer myndigheternas krav

Läs mer om Mätman Kontroll på www.eltex.se >>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap