Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Dags för final av Årets Kock 2010 - SM i professionell matlagning.



Dags för final av Årets Kock 2010 - SM i professionell matlagning.

2010-01-13 05:19:08
Den 28 januari i Annexet, Globen, Stockholm gör sex finalister upp om titeln i Sveriges mest prestigefyllda kocktävling. Temat för Årets Kock 2010 är Resursklokt. Med det vill Årets Kock uppmärksamma vikten av att återvinna och tillvarata – såväl kunskap som resurser.


Tävlingen
Finalisterna har fem timmar på sig att laga två tävlingsrätter. Den första ska skapas utifrån en råvarukorg, vars innehåll hålls hemligt fram till 45 minuter innan tävlingen börjar. Den andra uppgiften är att skapa en modern restaurangrätt på huvudråvarorna två renkalvssadlar och fyra rentungor samt minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.

Obs! Nytt för i år är vinnaren av Årets Kock 2010 koras redan på eftermiddagen, direkt efter att tävlingarna avslutats och alltså inte - som tidigare - under kvällens bankett.

Finalisternas starttider:
Kl 8.00 Magnus Persson, Carl Michael, Stockholm
Kl 8.15 Sebastian Höckert, Swedish taste, Göteborg
Kl 8.30 Christofer Ekman, Fredsgatan 12, Stockholm
Kl 8.45 Daniel Räms, Pontus!, Stockholm
Kl 9.00 Linus Ström, Thörnströms kök, Göteborg
Kl 9.15 Gustav Trägårdh, Basement, Göteborg

Övriga aktiviteter
Temat Resursklokt kommer att genomsyra tävlingsdagen, bland annat på det årliga Årets Kock-seminariet som bjuder på inspiration, fakta och diskussion kring temat.

Medan finalen pågår bjuder Årets Kocks samarbetspartners på smakprover och upplevelser. Hos Arla Foods kan du träffa resurskloka bönder och provsmaka Viktor Westerlinds, Årets Kock 2009, nya crème fraiche.
Elektrolux visar de resurssmarta finalistbidragen i sin tävling Designlab 2009 och hos Duni finns de senaste trenderna för det dukade bordet, t ex miljövänliga biobestick.
Smörfrämjandet bjuder på olika sorters vispat och smaksatt smör och i Ostfrämjandets monter tillagar stjärnkocken Katja Palmdahl rätter ur Ostfrämjandets nya receptbok Svenska ostar .

Läs mer på: www.aretskock.se/>>




Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!




Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap