Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Spendrups nya öl Pistonhead - ett resultat av experimentlust och lekfullhet



Spendrups nya öl Pistonhead - ett resultat av experimentlust och lekfullhet

2010-01-13 04:07:59
Spendrups lanserar nu Pistonhead Spring Edition — ett lageröl för alla dem som går loss på riktigt gott öl, hot rods och Cavallerodödskallar. Pistonhead kommer endast att finnas till försäljning under tre månader på Systembolaget och utvalda krogar.


För de allra flesta svenskar är amerikansk öl starkt förknippad med ljust lättdrucket lageröl. Men när bryggmästare Richard Bengtsson tagit fram recepturen för Pistonhead Spring Edition har han låtit sig inspireras av den amerikanska mikrobryggerikulturen.

- Pistonhead är både rock’n’roll och traditionellt ölhantverk. Det är ett kaxigt lageröl som humlats med amerikansk amarillo- och cascadehumle. Det ger det en arom av citrus och grapefrukt, vilket är typiskt för öl bryggda av amerikanska mikrobryggerier, säger Richard Bengtsson.
Pistonhead rockar loss i mer än smak och doft. Experimentlustan märks också i flaskans färg och form där välkammade uttryck har fått ge vika för en värld full av Cavallerodödskallar, hot rods och rockabilly.

- Spendrups är passionerade ölmakare, men många av oss har också andra passioner. Man kan väl lugnt säga att utvecklingsgänget tolkade min brief som fan läser bibeln och resultatet talar för sig själv, säger Spendrups marknadsdirektör Mats Liedholm.

- Gänget brinner för hot rods, pin striping, motorcyklar och rockabilly och de har helt enkelt gjort något de tycker mycket om själva, avslutar Mats.

Fakta Pistonhead Spring Edition

Färg: Ljus bärnstensfärg.

Doft: Härlig kraftig humleblommig doft med inslag av citrus och grape.

Smak: Smaken är humlearomatisk och beskan balanseras upp med en sötma från mörk och ljus karamellmalt.
Extra stor vikt har lagts vid humlearomen och brygden har humlats med tre exklusiva aromhumlesorter: Cascade, Saazer och Amarillo .

Malt: Pilsnermalt, mörk och ljus karamellmalt.

Humle: Magnum, Saazer, Cascade och Amarillo.

Jäsning och lagring: Pistonhead Spring Edition är en underjäst lagertyp. Huvudjäsning sker i 10 dagar vid 13° C.
Därefter sker mognaden i lagertank under 4 veckor vid - 1° C.

Pistonhead lanseras den 1 februari på Systembolaget samt utvalda restauranger och barer.




Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!




Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap