Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Ångstäd revolutionerar rengörningen på landets hotell- & restaurangerÅngstäd revolutionerar rengörningen på landets hotell- & restauranger

2009-12-15 06:38:47
Fler och fler restaurang- & hotellägare får upp ögonen för maskiner som rengör endast med 160-180 °C varm vattenånga. En rengöringsmetod som inte bara höjer kvalitén på rengöringen, utan som dessutom gör det helt utan kostsamma kemikalier och med många andra hygieniska fördelar därtill, perfekta för just restaurang och hotellmiljö.


Ren ånga ersätter dyra & miljöfarliga kemikalier
Företaget Tecnovap har utvecklat en serie produkter som rengör med hjälp utav vattenånga. En rengöringsmetodik som använder varm ånga under tryck för att lösa rengöringsproblem så som fett, socker och annan smuts helt utan kostsamma, starka kemikalier.

Rengöringen görs snabbt och tidseffektivt genom att endast skifta mellan olika munstycken. Den höga temperaturen dödar bakterier, virus och sporer effektivt och sanerar då från oönskade olägligheter så som röd eller svartmögel i klinkerfogar, illaluktande dofter i köket eller urinlukten på toaletterna. Även i soprummet kan det lukta illa och vara svårt att få rent, områden där ångans höga temperatur fungerar utmärkt. Ångtrycket kan liknas vid en rengörande tryckluftsspruta som når in i kanter, hörn, fogar, skarvar eller på andra svåråtkomliga ställen.

" - En och samma maskin får så otroligt många användningsområden i en restaurang, hotell eller campingmiljö, samtidigt som hygienen blir så avsevärt mycket högre. Det är nog den största anledningen till den succéframgång vi sett inom just detta marknadssegment.", svarar Tommie Nisula på Tecnovap Scandinavia AB, på frågan om varför ökningen varit så stor inom just HR-sektorn.

Frånvaro av kalk & kemikalier lämnar en skinande yta
Vid användning av ånga används en väldigt liten mängd vatten vid rengöringen, endast några få liter per timme. Detta ger korta torktider och en möjlighet att rengöra utan droppande och rinnande, särskilt lämpligt vid rengöring på höjden av till exempel tak och väggar eller vid skurning av en trappa. Vid textilrengöring kan en stoppad fåtölj, stol eller soffa användas igen efter bara ca 30 min. Ånga är även så kallat destillerat vatten vilket gör att inga kalk eller mineralrester efterlämnas på städade ytor. Frånvaro från kalk och kemikalierester möjliggör ett blankt resultat lämpligt på rostfritt stål, kakel, speglar eller kromade detaljer.

" - Skaffar man en ångstädmaskin som arbetar med 6 Bars tryck och 165 °C så löser man de flesta problem med bara vattenångan, även tungt inbrända ugnar. Det är faktiskt ganska fantastiskt vad man kan få bort med bara vatten.
Vi har sett en markant intresseökning för den här typen av rengöringsmetodik de senaste 3 åren och har idag redan idag avtal med de största hotellkedjorna i landet så som Scandic Hotels, Choice Hotels Scandinavia, The Rezidor Hotel Group mfl..", berättar Tommie.

Besök www.tecnovap.se för mer info om ångrengöring och om Tecnovaps maskiner.
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap