Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Lätthanterliga skärbrädor som ger bättre mathygienLätthanterliga skärbrädor som ger bättre mathygien

2009-12-01 07:21:01
Snuskiga och eftersatta skärbrädor är en ofta återkommande och underkänd punkt vid miljö & hälsoinspektionerna i restaurang- och storkök.
Tillsammans med professionella kockar har nu ett svenskt företag utvecklat ett modernt, hygeniskt och mer lättarbetat skärbrädesystem som genom sin smarta konstruktion gör att användaren enkelt kan skifta mellan färgkodade skärbrädor för olika typer av råvaror.Bambu - Mer hållbart, hygieniskt och lättare än ek
Dagens skärbrädor är oftast tillverkade i 50mm tjockbok eller ek, och är mycket otympliga. De sätter begränsningar i skötsel som disk men även vid handhavande vad gällande byte av bräda till olika råvaror. Trots att det ur hygiensynpunkt krävs för att bli av med bakterier som samlas i träts sprickor, så lämnas skärbrädan sällan in för nedhyvling av skärytan hos något snickeri. Skärbrädan blir alltså bara sämre och sämre samt samlar på sig mer och mer bakterier som kan ge upphov till matförgiftning hos ibland din gäster.

Det moderna skärbrädesystemet lanserades nyligen under namnet, "NXT Cutting Board" och är tillverkat i bambu som är ett av världens mest hållbara material, 16% hårdare än lönn och 30% lättare än ek. Bambu är en snabbväxande växt som inte kräver återplantering efter skörden eftersom dess enorma rot nät ständigt skjuter nya skott, vilket även gör det till ett hållbart material ur miljösynpunkt.

Smart konstruktion gör den "blöta handduken" till ett minne blott
Under beredningen och vid råvarubyte kan kocken snabbt byta mellan de separat, färgkodade skärbrädorna. Den extremt tunna skärbrädan fixeras i ett rostfri "hållare" som på sina rejäla gummifötter står stabilt på arbetsbänken. För användaren finns möjlighet att välja tre olika höjder på de utbytbara fötterna till systemet för bästa ergonomi. Hållaren i sig ersätter därmed en långlivad nödlösning, "handduken under brädan" som tidigare har blöts ner och sedan placeras under skärbrädan för att redskapet inte ska glida runt på bänken.

NXT Cutting Board´s är lätta att hantera vid både disk samt vid själva matberedningen. När skärbrädan är monterad i den rostfria hållaren är storlek och form likadana som på den idag använda massiva bok/ek skärbrädan.

Livslängden är enligt rekommendation från utvecklaren, max 6 månader per skärbräda. En ny lös skärbräda till NXT Cutting Board™-systemet kommer att kosta från ca 100kr/st för den lilla till 200kr/st för den största vilket är klart billigare dagens kostnad för att byta ut en massiv skärbräda i bok/ek som kan kosta upp till 900 kr/st.

Läs mer på www.prizm.se >>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap