Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Duka upp miljövänligt!Duka upp miljövänligt!

2009-09-16 05:10:56
Nu kan restauranger duka upp sina bord på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. Det svenska dukningsföretaget Duni har nämligen blivit FSC-certifierade (Forest Stewardship Council). FSC-märkta produkter säkerställer att råvaran som används till alla pappersbaserade produkter kommer från ansvarsfullt skötta skogskällor.


I en ny miljöstrategi med namnet ”Our Green Challenge” har Duni satt upp tydliga mål för minskning av miljöpåverkan. Målet är att minska koldioxidutsläppen inom verksamheten med 25 %, inom transporter med 15 % samt att minska energiförbrukningen med 15 % till år 2012. Ansvarsfullt skogsbruk är också en viktig del av strategin.

”FSC-certifierade servetter och dukar hemma och på restauranger är ett bättre val för nuvarande och kommande generationer”, säger Fredrik von Oelreich, Dunis koncernchef. ”FSC-certifieringen är en viktig del i arbetet med att minska vår miljöpåverkan.”

Ansvarsfullt skötta skogskällor
De FSC-certifierade artiklarna står för cirka 90 % av det totala sortiment för servetter och dukar, och det kommer att bli än större när det finns mer FSC-certifierat råmaterial att tillgå.

FSC-märkningen (Forest Stewardship Council) säkerställer att Dunis pappersbaserade produkter framställs av trä kommer från ansvarsfullt skötta skogskällor. Certifierade skogar sköts på ett sätt som uppfyller de sociala, ekonomiska och ekologiska behoven hos nuvarande och framtida generationer. Det minimerar risken för olaglig avverkning, avverkning i strid mot mänskliga rättigheter och avverkning av skog som behöver bevaras. FSC-certifierade skogar minimerar också risken för trä som avverkats i områden som övergår från skog och andra skogsekosystem till planteringar eller annan användning än skog liksom trä från skogar där genmodifierade träd har planterats.

Klicka här för mer information om Duni


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap