Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Öka antalet gäster - minska stress och arbetsbelastning för personalenÖka antalet gäster - minska stress och arbetsbelastning för personalen

2009-06-01 10:45:10
Restaurangerna har mycket att lära av hotellens bokningsverktyg och rutiner. Pappersboken eller pärmen har länge varit ett rätt otympligt och ineffektivt bordsboknings- verktyg för restaurangen.
Allt fler restauranger har insett den verkliga potentialen av datoriserade bordbokningssystem och tagit efter hotellen som ju är gamla rävar när det gäller datoriserade bokningssystem.Inom hotellbranschen insåg man tidigt att de med hjälp av tekniken kunde sprida sina bokningar och på så sätt öka beläggningen.
När man vet att vissa datum kommer att fullbeläggas, t.ex. vid större evenemang, som mässor, men också vissa helger, jobbas det aktivt för att boka in också närliggande dagar med långliggare. Man talar om en vågform i bokningarna som man jobbar för att bredda.

Det här kan restaurangerna kopiera och med hjälp av hjälpmedel som exempelvis, 2Book Restaurant - ett elektroniskt boknings- och CRM-system - jobba mer effektivt för att öka sin beläggning, minska stressen för personalen och samtidigt erbjuda sina kunder en betydligt pålitligare bokningsprocess. Systemet hanterar automatiska bekräftelser via e-post och SMS, menybeställningar/PM, onlinebokningar och kundregister och används av många välkända och välrenommerade restauranger i Sverige, Norge och Åland.

De flesta restauranger upplever att alla lunchgäster kommer vid 12-slaget och middagsgäster runt 19:00. Det skapar ett väldigt tryck på serveringpersonalen och köket. Gästerna riskerar att få en sämre service, att maten kommer in sent och att man får vänta på notan när man helst av allt vill lämna lokalen.
Problemen kan enkelt undvikas genom att man sprider ut sina bokningar. När gästen ringer och bokar kan man till ett antal av dem föreslå närliggande tider utifrån önskemålet t ex 11.45 eller 12:15 istället för prick kl 12.00. Det avlastar alla inblandade funktioner och väldigt få gäster upplever det som ett problem att få bord en kvart tidigare eller senare än vad man tänkt sig.

I senaste uppdateringen av 2Book Restaurant har flera nya funktioner tillförts för att skapa optimal spridning i bordsbokningarna. En tydlig översikt över antalet ankomster per tidsenhet, t.ex. per kvart, ger restaurangpersonalen möjlighet att vid telefonbokningar enkelt ”klämma” in fler gäster. Samma system är direkt kopplat till onlinebokningsmodulen. Den gör det möjligt för restaurangen att släppa alla sina bord på nätet ända fram till lunchen börjar utan risk för överbokning eller att alla gäster anländer vid samtidigt. Ökad kontroll och effektivitet ger ökad beläggning och bättre service till gästerna!


Vill du veta mer? Kontakta Björn Kullenberg på 0707-12 73 27, eller besök www.2book.se>> eller läs www.bokningsbloggen.com >>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap