Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Dåligt ställt med hygiendisciplinen inom restaurangbranschen!Dåligt ställt med hygiendisciplinen inom restaurangbranschen!

2009-05-06 06:14:05
Dåliga kunskaper i livsmedelshygien, språksvårigheter och nonchalans är ofta orsakerna bakom slarvet med hygienen och egenkontrollen, enligt Björn Stenmarck och Kerstin Fagerlund på Livsmedel och Hygienkonsultation i Lund. Dåligt utbildade matlagare kan förgifta både sig själva och sina gäster om de slarvar med hygienen.


Det säger Björn Stenmarck, och berättar att varje år drabbas tusentals människor av livsmedelsburna matförgiftningar på grund av oriktig behandling av våra råvaror.

Bara under år 2005 rapporterades totalt 6 810 fall av bara Campylobacter – diarréer, oftast beroende på otillräckligt tillrett kött, speciellt hönsfågel. Av dessa hade ungefär 2 255 personer smittas i Sverige, övriga 3 952 i utlandet.

Detta visar hur viktigt det är att vara noggrann med hanteringen av livsmedel och att alla anställda inom restaurang och storhushåll har tillräckliga kunskaper i livsmedelshygien och givetvis den personliga hygienen samt att man vet varför vi måste behandla våra råvaror och färdiglagad mat på ett visst sätt.

Många restaurangägare tycker också att egenkontrollen är besvärlig, dyr och byråkratisk. De tänker inte heller på att den kan leda till höjd kvalitet, säkrare produktion och större möjligheter att garantera gästen bra mat. Givetvis kan man lugnt räkna även med en vinst i slutändan.

HB Livsmedel och hygienkonsultation i Lund är ett av få företag i Sverige som erbjuder utbildning i livsmedelshygien eller problemlösning med egenkontrollen, HACCP, spårbarhet, flödesscheman, inventarier, m.m.

Företaget erbjuder nu restauranger runt om i landet att genomgå kursen
"SÄKRA KÖK GER NÖJDA GÄSTER" , som följer den kursplan som utarbetats av (SLV) Livsmedelsverket och (SAMS) Samarbetsgruppen i storhushållsfrågor.

Utbildningen sker på plats hos dig och nedan ser du ett utdrag av kursplanen:

KURS: SÄKRA KÖK GER NÖJDA GÄSTER.

KURSPLAN:
• EU:s nya hygien lagstiftning för 2006
• Egenkontrollen med HACCP
• Kritiska punkter i köket
• Ansvar
• Spårbarhet
• Personlig hygien
• Matförgiftningar
• Smitta, m.m.
• Kursen är på 8-9 timmar heldag.
• Kurslitteratur efter boken \"Säkra kök\" ger nöjda gäster.
• Diplom efter godkänd examination/prov.

Utbildare/Konsulter/Samarbetspartner ;
• Kerstin Fagerlund Vallentuna, dietist, yrkeslärare, ekonomiföreståndare.
• Erik Lidgren livsmedelsingenjör.
• Björn Stenmarck

Läs mer på www.matlagare.se >>

Du kan även ringa eller maila företaget för en offert eller mer info.

Epost:
info@matlagare.se
Telefon: 070-271 47 63, 046-15 08 20

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap