Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Vad bör en restauranginredning kosta?Vad bör en restauranginredning kosta?

2009-04-16 10:55:51
Entreprenörer som bygger eller renoverar sina restauranger, caféer eller pubar tvekar nog ofta att fräscha upp sin kundmiljö av rädsla alltför höga kostnader. Man är rädd att hamna hos dyra arkitekter eller inredningsföretag som saltar sina räkningar.
Då ställs ju frågan, vad är det som kostar?Detta är avgörande för priset och kvalitén...

Förberedelsen kan göras på både ett komplicerat och ett enkelt sätt.
Det handlar om kompetens och förtroende. För vår del så har vi inte papper på allt utan det finns ett grundmurat förtroende sedan länge hos de kunder som beställer från oss.
Detta sparar massor av pengar för slutkunden. Kunden kan lägga fram sin vision om hur han eller hon vill ha det och vi ger respons på det och talar om vad som är genomförbart. Vi gör ofta inredningar från bilder och skisser kopplat till kreativa samtal. Om kunden litar på sin leverantör av inredningar behövs inga dyra detaljritningar. Många timmar kan sparas på att komma överens snabbt och undvika långbänkar.

Materialval är också en stor bit. Här finns det både dyrt och billigare material. Design kan kosta hur mycket som helst, men man kan ofta göra enklare varianter om vi får vara med i materialvalet. Ibland väljer man också ”fel” material till vissa ställen i restaurangen och då blir det dyrt när man måste göra om det inom en kort tid.

Arbetstimmar är också en helt avgörande sak.
På Kvalitetsinredningar har vi löst det så att personalen både är flexibel och har en bred kompetens. Detta gör att vi kan hålla alla sysselsatta hela tiden.
Jobbet får inte stoppas upp för att man väntar på någon i produktionsledet. Eftersom varje inredning ofta är unik måste man ha denna flexibilitet.

Dessutom lägger vi ut en del jobb som andra kan göra snabbare eller bättre beroende på den beläggning vi har. Kundens kostnad står alltid i fokus.

Om man dessutom kan få tillräckligt med tid så man slipper övertid sparar det också mycket pengar. För optimistiskt öppningsdatum och för kort produktionstid kostar alltid mer. God planering är verkligen A och O.

Prissättning är ofta den känsliga frågan.
Om man upprättar korta och ärliga kommunikationer samt korta beslutsvägar sparar man mycket kostnader.
Ett telefonsamtal på 30 sekunder kan lösa ett problem som kostar 10.000:- men då krävs det förtroende och ärlighet. Vi brukar ofta ge ett fast pris och ange vad som ingår. Allt som kunden sedan ändrar eller bestämmer lägger vi utöver enligt överenskommelser. Om vi räknat fel i det fasta priset står vi ändå för pris och leveransen i rätt tid.

Så vad borde en inredning kosta?
Sammanfattningsvis kan man säga att ärlighet, kundfokus och förenklad kommunikation helt enkelt att sagda ord gäller är det som avgör priset åt rätt håll för kunden”…avslutar Olle Forseland på Kvalitetsinredningar i Tibro AB.

Länk till: www. kvalitetsinredningar.se >>

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap