Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - 70 % av alla virus sprids via våra händer70 % av alla virus sprids via våra händer

2009-03-24 10:10:17
Varje dag smittas människor av sjukdomar som sprids via bakterier och virus i publika miljöer. Att rulltrappan är en plats där bakterier frodas har varit fakta länge, men faktum är att överallt där det rör sig mycket människor sprids det även mycket bakterier. Företaget Opti Sverige AB såg möjligheten att hjälpa människor med detta problem genom att lansera en smart handtvättsautomat


Opti Sverige AB har utvecklat en produkt som heter Opti Fresh Active Handwash, det är en miljövänlig automat för god handhygien som placeras ut på publika platser. Miljövänlig då du sparar 99 % drickbart vatten och du förbrukar bara 0,08 milliliter tvål istället för 5 milliliter, jämfört med en normal handtvätt. 5 liter vatten räcker till 2000 handtvättar. (källa: www.opti.se)

”Jag kommer från städbranschen och insåg snabbt hur mycket pengar och tid det kostar att hålla en toalett ren” säger Rickard Carlsson, VD på Opti Sverige AB. ”Vi såg snabbt att livsmedelsbutiker vore ett bra segment för vår produkt och där har den välkomnats varmt av både konsumenter och ägare av butiken.”

”Ja. Den uppskattas av våra kunder och de ser ett värde att kunna tvätta sig om händerna efter de har pantat burkar eller har plockat med frukt. Tydligen använder de automaten till att rengöra både kundvagn och handskanner också. Att den är reklamfinansierad och inte kostar oss något är inte heller någon nackdel” säger Putte på ICA Maxi i Motala.

Det stämmer att kunden kan få automaten reklamfinansierad då Active Handwash är försedd med två digitala skärmar, en övre skärm och en undre interaktiv skärm som styrs via en touch screen. Här kan kunden välja att exponera sin egen information och hemsida, allt i realtid, eller använda skärmarna för att finansiera automaten med reklamintäkter.

Konceptet expanderar fort. ”Vi ska med Active Handwash hjälpa människor i andra miljöer än bara livsmedelsbutiker, allt från gallerior och restauranger, till andra platser där det rör sig mycket människor som är i behov av att tvätta händerna” säger Rickard.

Opti Sverige AB finns även etablerade i Italien och Bogota i Colombia, och snart även på hela den nordiska marknaden. ”Intresset för produkter med renlighet och miljötänkande ökar för varje dag och vi är tacksamma för att vår produkt tas emot hjärtligt på marknaden.” avslutar Rickard Carlsson, innovatör och grundare av Opti Fresh Active Handwash.

Läs mer på www.opti.se >>Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap