Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Erbjud dina gäster gratis internet med ny populär tjänst!Erbjud dina gäster gratis internet med ny populär tjänst!

2009-02-26 03:10:48
Med free-Hotspot.com kan alla publika områden, från det minsta caféet upp till hotellet med hundratals rum, erbjuda gratis trådlös internet till sina kunder. Den unika affärsmodellen gör att kostnaden för denna service blir minimal!


Det här låter ju nästan lite för bra för att vara sant, så vi frågade Free-Hotspot.com:s agent i Sverige, Ekab Systemservice AB, hur det fungerar i praktiken.

För det första, vad är vitsen med att erbjuda trådlöst internet gratis?
Givetvis för att attrahera kunder. Vi blir mer och mer beroende av att kolla mejl och annan information på nätet ofta. Att kunna göra det över ex vis en kopp latte på det lokala caféet skapar ett stort mer¬värde. Många söker sig idag till ställen där internetuppkoppling är möjlig. Se bara alla internet¬caféer som dykt upp. Med alla mini-pc som blivit så populära och med wifi inbyggt i iPhone och snart sagt varje mobil ökar behovet av att kunna nå internet på alla platser. Samtidigt är folk allt mindre benägna att betala för den här tjänsten, flera hotell och andra näringsställen erbjuder redan idag gratis internet och trenden går mot att det är den här modellen som gäller framöver. Ser man dessutom till vad mobil-operatörerna tar betalt för datatrafiken så förstår man att de platser som erbjuder wifi kommer att bli oerhört attraktiva. Dekalen på dörren, och annan marknadsföringsmaterial som vi givetvis tillhandahåller, som talar om att gratis trådlöst internet erbjuds här kommer att vara en magnet!

Men finns inte risken att folk blir sittandes över en kopp kaffe i timmar och på så vis tar upp plats?
Nej, man kan styra hur länge de får surfa gratis. Tanken är inte att erbjuda samma möjligheter som med ett eget obegränsat internetabonnemang, utan att kunna kolla lite mejl och nyheter exempelvis.

Hur kan man erbjuda kunderna gratis internet så billigt?
Free-Hotspot.com bygger i sin enklaste form på reklamfinansierad surftid. Precis som på TV kommer ett kort, 5-30 sekunder, reklambudskap innan man kan börja surfa. Till skillnad mot TV blir man dock inte avbruten med reklam mitt i.

Om jag inte vill ha reklam då, kan jag ändå erbjuda gratis internet till kunderna?
Självklart, men givetvis kostar det lite mer då. Man kan också välja att istället för reklam göra enkla och snabba kundundersökningar. Eller både och!

Kan jag själv styra vilken reklam som ska visas?
Ja, man kan ”köpa” den biten också. Samtidigt kan man på så vis få intäkter från externa annonsörer, alternativt marknadsföra det egna företaget. Visst vore det värdefullt om kunderna hamnade på den egna hemsidan som start för sitt surfande?

Vad krävs för att installera Free-Hotspot.com och tar det lång tid?
I princip bara en internetanslutning, vilken på mindre företag med fördel kan delas med företagets befintliga. Den intelligenta routern ser till att trafiken inte kan komma in i det lokala nätverket utan hanteras helt separat. Installationen för ett normalt café/restaurang tar som regel bara någon halvtimme, och i många fall kan man göra den själv.

Vad gäller med lagkrav, säkerhet och filtrering?
Free-Hotspot.com sköter alla lagstadgade loggar, och kan även erbjuda filtrering av innehåll och otillåtna sidor. Rent juridiskt surfar man inte på det lokala nätet, utan på Free-Hotspot.com.

Det låter ju enkelt och lätthanterligt, men vad är kostnaden då?
Kostnaden rör sig om ca 200: - per månad i det enklaste utförandet. Sedan finns ett brett spektra av olika konfigurationer beroende på hur stor yta som ska täckas samt vilket innehåll och vilka tjänster som ska erbjudas. Det enklaste är att kontakta oss för ett kostnadsförslag.´

Och hur kommer man i kontakt med er?
Kontakta oss på free-hotspot@ekabss.com alternativt ring 013-36 93 40 så berättar vi gärna mera!

Du kan även läsa mer på www.ekabss.com >>
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap