Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Fergus Henderson besöker Martin Olsson & GastroMerit



Fergus Henderson besöker Martin Olsson & GastroMerit

2009-02-24 02:03:45
Fergus Henderson, vinnaren av White Guide Global Gastronomy Award gästar Martin Olsson den 8 mars.
Martin Olsson har exklusivt bjudit in ett antal kunder för att på söndagen den 8 mars få lyssna till den brittiska kocken Fergus Henderson.



Fergus kommer att berätta om sin matfilosofi och sina tankar bakom böckerna Nose to Tail Eating och Beyond Nose to Tail.

”If you’re going to kill the animal it seems polite to use the whole thing”

Fergus Hendersons matfilosofi kan enkelt sammanfattas i ovanstående mening. Han har gjort sig ett namn genom sin stora passion för smakernas renhet framställda genom väl utvalda råvaror där han inte tvekar att använda delar av djuret som andra kanske låter gå till spillo.

Fergus Henderson och Trevor Gulliver grundade 1994 restaurangen St John i London. Ett före detta baconrökeri med plats för både matsal, kök, vinkällare och eget bageri som rustades upp i enkel stil där inget skulle ta fokus från maten de serverade. 2003 utökades verksamheten och Fergus öppnade den mer bistrolika matsalen St John Bread and Wine.

- "Det är förstås fantastisk roligt att även i år få besök av vinnaren av White Guide Global Gastronomy Award", säger Rosita Wilsson, ansvarig för Martin Olssons utbildningsverksamhet GastroMerit.

Carina Brydling och Fredrik Malmstedt från Svenska Kocklandslaget kommer att laga och bjuda på ett antal rätter ur Fergus Hendersons kokböcker. De kommer att använda småskaligt producerade varor från Martin Olssons eget varumärke Gårdsbutiken, vilket passar Fergus Hendersons matfilosofi perfekt.






Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!




Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap