Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Ytterligare en Svanenmärkt hotellkedja i SverigeYtterligare en Svanenmärkt hotellkedja i Sverige

2009-01-08 04:51:57
Under våren gick Rica Hotels i Norge och Sverige ut med beskedet att man skulle göra en större satsning på att i ett första skede Svanenmärka 20 av sina hotell. I denna första runda ingick samtliga svenska. Man blir nu den andra hotellkedjan som klarat Svanenmärkning av samtliga hotell i Sverige, efter att det sista hotellet i dagarna fick sin Svanenlicens.


Processen som nu avslutats innebär att man gjort de anpassningar av hotelldriften som krävs för att klara miljömärkningen Svanens nya hårdare miljökrav. De svenska hotellen är sedan tidigare miljöcertifierade enligt den internationella standarden ISO 14001.

Arbetet att Svanenmärka ett hotell innebär att företaget tar ett helhetsgrepp på miljöarbetet. Det kräver ett stort engagemang från ledning och hela personalstyrkan. Hotellet måste ha ett långsiktigt miljötänkande och minska miljöpåverkan vid den dagliga driften. Miljömärkningen Svanen ställer bland annat krav på minskad energianvändning och vattenförbrukning, miljöanpassad inredning och förbrukningsartiklar, miljömärkta städ- och rengöringsmedel och effektiv avfallshantering.

Ett Svanenmärkt hotell står under kontroll av Miljömärkningen Svanen, ett oberoende kontrollorgan som säkrar att man följer de regler och klarar de mål som hör ihop med märkningen.

- "Vi är glada över att ha klarat Svanens tuffa krav och stolta att kunna bidra till att resenärer som vill bo miljöanpassat nu får ett ännu större utbud av miljömärkta hotell i Sverige att välja bland", säger Fredrik Utheim, VD för Rica Hotels i Sverige.

- "Vi på Svanen tycker att det är jätteroligt att Rica nu är klara här i Sverige. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med kedjan i och med deras stora satsning på Svanenmärkningen", säger Cecilia Ehrenborg Williams, Affärsområdeschef för tjänster och hotell på Miljömärkningen Svanen.

Läs mer om Miljömärkningen Svanen på

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap