Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Scandics nyårslöfte - gott vatten och en hållbar världScandics nyårslöfte - gott vatten och en hållbar värld

2009-01-08 04:45:51
När Scandic insåg hur hårt transporterna av flaskvatten drabbar miljön började hotellkedjan arbetet med att ta fram en egen vattenflaska i återvunnet glas och snygg design. Efter flera månaders väntan är flaskan nu äntligen här.


Scandic säljer inte längre buteljerat vatten i sina barer och restauranger. Istället serveras kylt och filtrerat vatten i en vacker flaska av återvunnet glas, designad av simmerskan Therese Alshammar, som slog världsrekord på 50 meter fjäril 2008.

- Tidigare transporterade vi 3,6 miljoner flaskor med vatten per år till hotellen, vilket betydde 160 ton av koldioxidutsläpp. Det känns oerhört bra att lämna det nu och istället satsa på ett modernt alternativ som är betydligt mer miljöanpassat, säger Helena Nilsson, informationsdirektör och ansvarig för hållbarhetsfrågor på Scandic.

Förutom att vattnet är gott, så innebär varje såld flaska ett tillskott på en krona till Scandic Sustainability Fund. Fonden kommer att belöna individer eller organisationer som aktivt bidrar till en bättre och mer hållbar värld.

- Responsen från gästerna har varit överväldigande, flaskan väcker uppmärksamhet och när de dessutom får veta vad det innebär i form av mindre miljöpåverkan, då känns plötsligt ett enkelt och vardagligt beslut som att dricka vatten väldigt positivt, säger Thomas Fankl, chef för Scandics restaurangverksamhet.

Vattnet finns nu på alla Scandics hotell och är ett aktuellt exempel på ett långsiktigt engagemang för miljön. Scandics nyårslöfte är att fortsätta ta fram smarta tjänster och lösningar som bidrar till en mer hållbar värld.


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap