Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Stjärnkockar välkomnar relanseringen av SlottskaviarStjärnkockar välkomnar relanseringen av Slottskaviar

2008-12-04 12:27:11
För två år sedan lades Abba Slottskaviar ned och de blå plåtburkarna försvann från restaurangkökens hyllor. Protesterna lät inte vänta på sig. Nu återlanseras därför produkten, lagom till årets julbordssäsong.


Protesterna blev många när Abba Slottskaviar lades ned för två år sedan. Flera kockar hörde av sig till Abba och frågade efter sin gamla favorit.

- Jag var den förste att protestera mot nedläggningen, säger Leif Mannerström, som äger och driver restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Slottskaviaren är en del av den svenska gastronomin, en hörnsten i den svenska matlagningen, fortsätter Mannerström och han får medhåll av flera kollegor i branschen.

Crister Svantesson, köksmästare på Solliden, började genast att bunkra upp när han hörde att Slottskaviaren skulle utgå ur Abbas sortiment.
– Jag har fortfarande fem-sex burkar kvar, berättar Svantesson. De har jag sparat till speciella tillfällen, men nu har jag förstås redan beställt av lanseringsvolymen.

I höst kommer den populära smaksättaren därför åter att finnas tillgänglig på restaurang- och storköksmarknaden.

– Slottskaviaren har en särställning som smaksättare. Det finns helt enkelt inget substitut, vilket har blivit väldigt tydligt för oss på Abba Seafood när vi har talat med köksmästare och kockar runt om i landet. Vi är glada att nu kunna gå våra kunder till mötes och åter erbjuda Slottskaviaren till de svenska restaurangköken, säger Marie Friberg, produktchef på Abba Seafoods Foodserviceavdelning.

Abba Slottskaviar, med sin karaktäristiska sälta, fungerar utmärkt som smaksättare i till exempel Janssons frestelse, i såser, paneringar och inläggningar. När den nu relanseras, kommer den förpackad i praktisk och återvinningsbar PET-burk istället för, som tidigare, i plåtburk.

Läs mer på www.abbaseafoodservice.se
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap